BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kurultay'da kimi destekleyeceği belli oldu!

CHP'de yaşanan krizde safını belirleyen Mustafa Sarıgül, kendisini partide istemeyen Deniz Baykal ve Muharrem İnce'ye karşı Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonucun ardından CHP içerisindeki muhalif seslerin Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırması gündeme bomba gibi düştü. Kılıçdaroğlu'nun da bu çağrılara "kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin" restini çekmesi parti içerisinde herkesi taraf seçmek zorunda bıraktı.

KILIÇDAROĞLU MEYDAN OKUDU

"Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Erdoğan'a karşı ilk turda seçimi kaybetmesinde sorumlu olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallantıda... Parti içerisindeki muhalif kanat düzenledikleri basın toplantısıyla CHP Liderini istifaya davet ettiler. Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'nin önderliğinde kazan kaldıran muhalifler, parti içerisinde kendilerine daha fazla destekçi bulmak için çalışmalarına hız verdi. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalarla kolay pes etmeyeceğinin işaretini vermesi sonrası tüm gözler partinin ağır topları olarak gösterilen Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül'e çevrildi.

İNCE'NİN ARKASINDA BAYKAL VAR

Kılıçdaroğlu'na en sert eleştiriyi yönelten isimlerden biri olan Muharrem İnce'nin genel başkanlığı istediği herkesçe biliniyor. Parti içerisinde İnce'nin en büyük destekçisi Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. İnce de yaptığı son açıklamada "Birinci turda çatı aday göstermek siyasi cahilliktir. Sayın genel başkanımın istifa etmelidir. Ben yalnız değilim yanımda Baykal var" diyerek Baykal'ın kendisine destek verdiğini tüm kamuoyuna ilan etmişti.

SARIGÜL DE SAFINI BELLİ ETTİ

Baykal'ın Muharrem İnce'ye destek vermesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 40'a yakın oy alan Mustafa Sarıgül'ü harekete geçirdi. CHP'nin önde gelen isimlerinden edindiğimiz bilgilere göre; Sarıgül olası bir kurultayda Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alacak. Yerel seçim sürecinde kendisinin CHP'ye katılmasına karşı çıkan İnce ve Baykal'ın karşısında duracak olan Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu'nun güven tazelemesi durumunda partide önemli bir göreve getirileceği öğrenildi.

SARIGÜL RÖVANŞI ALMA PEŞİNDE

Ocak 2005'teki CHP Kurultayı'nda genel başkanlık yarışana girdiği Baykal karşısında büyük bir hezimet yaşayan Mustafa Sarıgül, olası bir kurultayda Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alarak hem CHP'deki yerini sağlamlaştıracak hem de 2005'in rövanşını alacak.