BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10

Kuru meyvelerin faydaları

Kuru meyvelerin faydaları

Sağlığa yararlı posalı bölümün kurutulmuş meyvelerde daha yoğun olduğunu belirten uzmanlar, bu gıdaların mutlaka beslenme programına eklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Kuru meyvelerin faydaları

Sağlığa yararlı posalı bölümün kurutulmuş meyvelerde daha yoğun olduğunu belirten uzmanlar, bu gıdaların mutlaka beslenme programına eklenmesi gerektiğini belirtiyor. İşte kanserden tansiyona, kansızlıktan göz yorgunluğuna kadar iyi gelen kuru meyvelerin faydaları.

Kuru meyvelerin faydaları

Kuru kayısı: Sindirim sorunlarına iyi gelir. Stresi ve kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkilidir. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum sayesinde kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemlidir.

Kuru meyvelerin faydaları

Kuru üzüm: İyi bir enerji kaynağıdır. Balgam söktürücü etkisiyle solunum hastalarına tavsiye edilir. Günde 10 tane yendiğinde tansiyonu düşürmede etkilidir. Bu yönüyle iltihaplara karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kurutulmuş üzüm dimağı kuvvetlendirir. Sınav dönemlerinde öğrenciler için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.

Kuru meyvelerin faydaları

Kuru elma: Özellikle yoğurtla yendiğinde zehirli ishal türleri üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Yine lifli özelliği sayesinde tok tutar. Gözlerinizi yoracak bir işte çalışıyorsanız her gün bir avuç kuru elma yemek iyi gelir.