BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

İstanbul ticaret odası (ito), gazi mustafa kemal atatürk’ün, 1927 yılında cumhuriyet halk fırkası 2’nci kurultayı’nda tbmm’de okuduğu ve ilk basımı osmanlıca yayınlanan nutuk’un tıpkı basımı ve türkçesini yayınladı. tıpkı basım nutuk'la birlikte atatürk'ün kurtuluş savaşı'nda kullandığı haritalar...

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1927 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası 2’nci Kurultayı’nda TBMM’de okuduğu ve ilk basımı Osmanlıca yayınlanan Nutuk’un tıpkı basımı ve Türkçesini yayınladı. Tıpkı basım Nutuk'la birlikte Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda kullandığı haritalar da okurla buluşuyor.

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

Bugüne kadar hazırlanan pek çok nutuktan farklı olan İTO’nun yayını, Atatürk’ün kontrolü altında çıkan ilk nüshanın tıpkı basımı ve Türkçesinin birlikte basılmasıyla bir ‘ilk’ özelliği taşıyor. Kitapta, Atatürk’ün kullandığı 10 harita da yer alıyor. Haritalarda Atatürk'ün savaş taktikleri ve savaşı nasıl yönettiği açıkça görülüyor.

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

Atatürk’ü daha iyi anlamak için onu orijinal kaynaklardan okumak gerektiğini söyleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur ve bugün varsak onu sağlayan en önemli tarihi şahsiyet şüphesizdir ki odur.

Kurtuluş savaşı böyle kazanıldı

Yarını doğru inşa etmek için de onun fikirlerine her türlü saptırmadan, yanlıştan ve yönlendirmeden azade şekilde ulaşmak çok önemli. Biz bu nedenle Nutuk’u ‘tıpkıbasım-çevrimyazı’ olarak bastırdık” dedi.