BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan puslu hava uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Berkin Elvan'ın ölümü sonrası çıkan olaylara değindi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Maalesef Türkiye bu tür senaryoları daha önce de yaşamıştı, bu memlekette sağcı, solcu Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımları çıkartarak bunun üzerinden bu ülkede nice karanlık günleri tezgahlayan karanlık odaklar oldu" dedi.

Zaten 17 Aralık'tan bu yana Türkiye'ye karşı açık bir darbe, açık bir operasyon sürecini yaşıyoruz. Türkiye'nin başına birtakım çoraplar örülmeye çalışılıyor.

Kurtulmuş, partisinin Altınordu İlçe Teşkilatı'nın Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş danışma meclisi toplantısına gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Okmeydanı'nda iki grup arasında çıkan kavgada bir kişinin silahla vurularak hayatını kaybettiğini hatırlatması üzerine Kurtulmuş, olayla ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Türkiye'yi uzun zamandır karıştırmak isteyen çevrelerin olduğunu bildiklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu konuda birtakım uyarıları elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Maalesef Türkiye bu tür senaryoları daha önce de yaşamıştı, bu memlekette sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımları çıkartarak bunun üzerinden bu ülkede nice karanlık günleri tezgahlayan karanlık odaklar oldu. Aynı oyunun bu sürecin içerisinde, ne derler, kurt puslu havayı sever, bu puslu havadan istifade ederek bu memlekette yeniden büyük karışıklıklar çıkarmak isteyenlerin olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlarla ilgili birtakım bilgiler ve duyumlar alıyoruz. Özellikle Türkiye'nin seçim atmosferine girdiği bu havada siyasi gerginlikten de istifade ederek Türkiye'yi karıştırmak isteyenler çıkabilir. Bizim bütün milletimize, özellikle genç neslimize tavsiyemiz, farklı siyasi görüşleriniz olabilir, farklı eğilimler içerisinde olabilirsiniz ama ne kadar farklı siyasi görüş ve eğilimlerimiz olursa olsun hepimizin ortak bir Türkiyesi var. İkinci bir Türkiye yok."

HİÇ KİMSE YAŞANMIŞ ACILARIN ÜZERİNDEN PROVOKASYON YAPMASIN

Kurtulmuş, yaşanan süreçte herkesin kullandığı dile dikkat etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hiç kimse acılar üzerinden provokasyonlar yaparak yeni acıların yaşanmasına vesile olmasın. Hiç kimse Türkiye'de yaşanan bu olayların daha kötü bir noktaya gitmesi için bilerek ya da bilmeyerek değirmene su taşımasın. İşte Ukrayna'yı gördük, işte Suriye'yi gördük. Yani birtakım iç ve dış çevreler... Zaten 17 Aralık'tan bu yana Türkiye'ye karşı açık bir darbe, açık bir operasyon sürecini yaşıyoruz. Türkiye'nin başına birtakım çoraplar örülmeye çalışılıyor. Eğer siyaseten bu hükümeti beğenmiyorsan, demokratik yollarla bu hükümeti değiştirmek her zaman mümkün. İşte önümüzde 30 Mart'ta bir seçim var." 

Kurtulmuş, özellikle gençlere yaşanan olaylara karşı uyanık olmaları tavsiyesinde bulunarak, yaşamlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.