BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'tan o kritik soruya cevap

Saadet Partisi'nde sıkıntılı günler yaşanıyor. Kongre isteyen Erbakan kanadına bakın ne mesaj yolladı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongre isteyen Necmettin Erbakan taraftarlarına "İhtirası olan böler, yeniden büyük Türkiye kurma iddiası olan bütünleştirir ve yoluna devam eder" dedi. 

Anayasa değişikliği paketinde 28 Şubat süreci ile ilgili bir düzenleme yer almadığına dikkat çeken Kurtulmuş, bu dönemi sorgulamayan hükümeti eleştirdi.

Saadet lideri Kurtulmuş CNN Türk'ün canlı yayına konuk oldu, gündemdeki soruları yanıtladı.

Liste krizi sonrası Saadet Partisi'nin iktidar alternatifi olduğunun ortaya çıktığını savunan Kurtulmuş, Erbakan taraftarlarına seslendi.  Kongredeki liste kriziyle ilgili konuşan Kurtulmuş, yaşananları anlamakta zorlandıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bir süre önce partimizde yüksek istişare kurulu kurulmuştu. Anayasa Mahkemesi de bizi uyararak bu kurulun icra kulu olup olmadığını sordu. Kongrede yüksek istişare kurulunun genel idare kurulu üyeleri içinde yer almasını benimsemedik. Kongrede yapılan da bu oldu."

"DEĞİŞMEDEN YENİLENECEĞİZ"

Parti içinden kendisine yönelik sert açıklamalara cevap veren Kurtulmuş, "İnsanlar da değişiyor toplumlar da. Israrla değişmeden yenileneceğiz. dedik. Dünyanın şartları değişiyor. Ne temel değerlerden vazgeçeceğiz, ne de dünyanın şartlarını yok sayacağız. Yeni bir adil ve özgür dünya idealinden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu. 

"İHTİRASI OLAN BÖLER"

Kongre sonrası partide kendisine yönelik "ikinci Erdoğan" benzetmesine tepki gösteren Kurtulmuş, maksadını aşan sözlerin bir müddet sonra unutulacağını söyledi. "İhtirası olan böler, iddiası olan ise bütünleştirir toparlar ve yoluna devam eder" diyen Kurtulmuş, "Benim vazifem herkesi mutedil davranış içinde tutmaya gayret etmektir." dedi. 

AK PARTİ'NİN BAŞINA GEÇECEK Mİ?

Erdoğan sonrası AK Parti'nin başına kendisinin geçeceği yönündeki iddiaları spekülasyon olarak niteleyen Kurtulmuş, ne AK Parti'nin ikamesi olan ne de AK Parti'yi bölen konumda olmadıklarının altını çizdi.  

SERT MUHALEFET YAPAMIYOR ELEŞTİRİSİ

Sert muhalefet yapmadığı yönündeki eleştirilere de katılmayan Kurtulmuş, "Nedeni üsluptur. Sert muhalefetten kasıt küfür ve hakaret ise o başka. 8 yıl boyunca Baykal ile Erdoğan arasında hangi filmi gördük. Birinin ak dediğine diğeri kara dedi. İktidar doğru yaptığında yazılı açıklama ile tebrik ettim. Ama yanlış bulduğumuz potilikalara en sert muhalfeti biz yaptık" dedi.

REFERANDUMA EVET

Cepheleşme uyarısı yapan Kurtulmuş, "Önümüzde referanduma var. Ama asla partiler referandumu güvenoyu oylamasına dönüştürmemeli." dedi. Pakette eksikliklerin olduğunu belirten Kurtulmuş, referandumda evet oyu vereceklerini bir kez daha yineledi.

"28 ŞUBAT GENERALLERİ İLE HESAPLAŞILMALI"

28 Şubat'ın askeri liderleriyle neden hesaplaşılmadığını soran Kurtulmuş, "Bu irade eksikliği ile asla sivil demokrasi sağlanamaz. Hükümetin en büyük eksiği budur. 28 Şubat'ın üstü örtülüyor, 12 Eylül ile hesaplaşılıyor." diye konuştu. 

ANTİ TERÖR TİMİ KURULMALI

Terörün sonuç olduğunun altını çizen Kurtulmuş, bölge halklarının kültürünü iyi bilen özel anti terör timine ihtiyaç olduğunu savunarak bunun da sivil iradenin emrinde olması gerektiğini belirtti.