BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş'tan flaş OHAL açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş OHAL kararı ve darbe girişimi hakkında ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL kararıyla ilgili "İnşallah 1 ya da 1.5 ay içinde işimizi tamamlarız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 15 Temmuz kanlı darbe girişimini organize eden FETÖ lideri Fetullah Gülen'inin iadesi için 10 gün içinde ABD'ye yeni bir dosyasının gönderileceğini söyledi.

Yayın kuruluşlarının Ankara temsilcilerine açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün ilan edilen OHAL'e ilişkin önemli mesajlar verdi.

OHAL'i mümkün olduğunca kısa tutmayı amaçladıklarını kaydeden Kurtulmuş, "İnşallah 1-1,5 ay içinde işimizi tamamlarız ve Türkiye normale döner" dedi.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN GERİ ADIM ATILMAYACAK

Uygulama ile günlük hayatın etkilenmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, temel hak ve özgürlüklerden geri adım atılmayacağını söyledi.

Kurtulmuş, OHAL'in gündeme gelmesinin ardından sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı konusunda da net bir yanıt vererek, "Kesinlikle sokağa çıkma yasağı öngörmüyoruz" dedi.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR

İstihbarat zafiyetinin olduğunu belirten Kurtulmuş, "Maalesef devlet kurumları açısından ciddi eksiklikler olduğu aşikardır" dedi.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Operasyonların ardından yeniden gündeme gelen Rus uçağının düşürülmesine ilişkin sorulara da yanıt veren Kurtulmuş, "Ardından başka şeyler çıkabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

FİRARİ PERSONEL VAR

Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından TSK envanterinde kayıtlı araçların kayıp olmadığını ancak firari personelin bulunduğunu belirtti.

GÜLEN İÇİN ABD'YE YENİ DOSYA

Kurtulmuş, Gülen'in iade talebine ilişkin ABD'ye kısa süre içinde beşinci dosyanın gönderileceğini söyledi.

SON BİLANÇO

Operasyonların terörle mücadelede zafiyet oluşturmayacağı mesajını veren Kurtulmuş, son sayıları da açıkladı:

"Gözaltı 9194 (6823'ü asker) şehit: 241 yaralı, 1537 ölü darbeci, 24 yaralı darbeci 50."