BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'tan Erbakan'a jet yanıt

Necmettin Erbakan'ın sözlerine Numan Kurtulmuş'tan jet yanıt geldi: Tecrübeli olmak maksadı aşan sözlere mani değil...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan ve Fatih Erbakan’ın "olağanüstü kongre" çağrılarına ve kendisine yöneltilen eleştirilerine, "Ben parti mensuplarımızdan hiç kimseyi özellikle televizyon karşısında medya karşısında maksadını aşan, yarın bugün mahcup olacak sözleri söylememeye davet ediyorum" diye konuştu.

Hayat sadece siyasetten ibaret değildir. Hepimiz insanız, kişisel dostluklarımız hukukumuz var. Bu dostluklar bakidir. Herkes üslubuna dikkat etmeli, ‘ben bunları kast etmemiştim, yanlış anlaşıldı’ manasına gelecek sözleri ağzında çıkarmamaya davet ediyorum. Bunu herkes için söylüyorum. Siyasette çok tecrübeli olmak, bu tür durumlarda bazen insanların maksadını aşan sözleri söylemesine mani olmuyor" dedi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Olağanüstü Kongre’nin ardından Necmettin Erbakan’ın yeniden olağanüstü kongre çağrılarını değerlendirirken, "Bir kongre oldu ve ortaya bir sonuç çıktı. Bizim kongre ile ilgili söylediğimiz şey 11 Temmuz geride kaldı" dedi.

Kurtulmuş, kongreden sonra ortaya çıkan sonuçların, son seçimlerde yüzde 5.5 oy alan bir partide iki listenin çıkmasının kimseyi ilgilendirmediğine dikkat çekerek, "SP’nin günlerdir gündemde birinci sırada yer almış olması SP’nin, bundan sonra Türkiye’nin iktidar efsanesi olacaktır. Bütün bu sözler çift liste çıkan bir kongre de ister istemez kırgınlıklar olur. Bir takım yanlış anlaşmalar olur. Bütün bunlar bir kongre sonrasında çıkan gergin ortamda söylenmiş sözler olarak kabul ediyorum. Bir kaç gün sonra herkes bunu unutur" diye konuştu.

"Kongre isteyenler varsa buyursunlar Pazar günü kongre yapalım" diyen Kurtulmuş, "Yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kurtulmuş, ikinci liste krizini değerlendirirken, "Zaten aramızda bir ittifak olsaydı niye arkadaşlar ikinci ve yeşil liste çıkarsınlar. Siyasette de bir ittifak olmadığı çok nettir" dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinin yanındaki camide Cuma namazını kılmamasını da, "Ben ayda bir farklı bir camide kılmayı tercih ediyorum" diye açıkladı.

-KOŞAN DURSUN, YERİNDE DURAN OTURSUN-

Kurtulmuş, Fatih Erbakan ve son günlerde kendisine yönelik gelen eleştirileri de şu şekilde yorumladı:

"Ben çok açık söyledim. Bu bir tasfiye kongresi değil, takviye kongresidir. Böyle durumlarda herkes, koşmakta olan yerinde dursun. Yerinde duran otursun. Her şey yoluna bir ay sonra girer. Ben parti mensuplarımızdan hiç kimseyi özellikle televizyon karşısında medya karşısında maksadını aşan, yarın bugün mahcup olacak sözleri söylememeye davet ediyorum. Hayat sadece siyasetten ibaret değildir. Hepimiz insanız, kişisel dostluklarımız hukukumuz var. Bu dostluklar bakidir. Hiçbir zaman bu dostluklar bozulmayacaktır, herkes üslubuna dikkat etmeli, ‘ben bunları kast etmemiştim, yanlış anlaşıldı’ manasına gelecek sözleri ağzında çıkarmamaya davet ediyorum. Bunu herkes için söylüyorum. Siyasette çok tecrübeli olmak, bu tür durumlarda bazen insanların maksadını aşan sözleri söylemesine mani olmuyor."