BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'tan Erbakan'a jet cevap

Erbakan'ın kongre sürecini değerlendirdiği saatlerde Kurtulmuş'ta Konya merkezli bir başka TV kanalında eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongre ile ilgili açılan dava sonucunda hakimlerin parti genel merkezinde delil incelemesiyle ilgili süreci değerlendirirken, parti içi muhalefete sert çıktı! Kurtulmuş, itidal çağrısı yaparak, mahkeme sürecini"her gün bassalar da yine siyasi bir karşılığı yok" sözleriyle değerlendirdi!

Saadet Partili Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan'ın TV5'te kendisini eleştirdiği saatlerde Konya merkezli bir başka televizyon kanalında konuştu, partinin içinde bulunduğu durumdan kongre tartışmalarına dair önemli açıklamalar yaptı. 

"BUNLARIN HİÇBİR SİYASİ KARŞILIĞI YOK"

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan taraftarlarının açtığı dava sonucunda 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bağlı hakimlerin parti genel merkezine gelerek kongre evraklarını incelemesini üzüntüyle karşıladığını bildiren Kurtulmuş, "Bugün mahkemenin Saadet Partisi'ne yaptığı baskın 40 yıllık Milli Görüş tarihinde ilk sefer yapılmıştır. Bunun Milli Görüş'ün temel ilkeleriyle bağdaştığını anlayamıyorum. Arkadaşlarımızın hangisinin Milli Görüşçülüğünden kim şüphe edebilir? Herhalde bu dilekçeyi verenlerden 10 kat daha fazla Milli Görüşçü olan arkadaşlarımız var. Bunların hiçbir siyasi karşılığı yok. Her gün bassalar yine siyasi bir karşılığı yok. Tavsiyem şu herkes itidalli olsun" diye konuştu.

"KENDİNİ BİLMEZLER YÜZÜNDEN GÖLGE DÜŞTÜ"

Olup bitenlere sabrederek tepki gösterdiğini ifade eden SP lideri, konuşmasını şöyle sürdürdü: "11 temmuz'da gayet intizamlı büyük bir kongre gerçekleştirmiş olduk ama 5-10 tane kendini bilmez insanın yaptığı taşkınlıklar kongreyi gölgeledi. 2 listeli bir kongre yapıldı ama 2 farklı grup var ve birisi kaybetti birisi kazandı diye bir durum yok.

"HER İKİ LİSTENİN DE ADAYI KURTULMUŞ"

Her iki listenin de genel başkan adayı Numan Kurtulmuş. Tartışma nereden çıktı? 26 Ekim 2008'de benim genel başkan seçildiğim kongrede Yüksek İstişare Kurulu adı altında bir kurul oluşturuldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu kurulun icrai bir kurul mu yoksa danışma kurulu mu diye düzenlememiz konusunda uyardı. Partiye emeği geçen ağabeylerimizin iki kurulda yer almaları isteğinden dolayı ortaya bir farklılık çıktı."

"KAYMA VAR DA NEDEN ADAY GÖSTERİLDİM"

Necmettin Erbakan'ın 'Milli Görüş ekseninde kayma var ve bu yüzden bu tür çalışmalar içerisindeyiz' sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Madem Numan Kurtulmuş denilen zat , bu hareketi kendi çizgisinden saptırıyordu peki niçin 11 Temmuz 2010 günü yeşil listenin başında da genel başkan adayı da Numan Kurtulmuştu?" cevabını verdi.