BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş'tan depremzedeye burs!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erçiş'te bir çocuğa burs sözü verdi!

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Van'ın Erciş ilçesinde,  Kızılay ve İHH_İnsani Yardım Vakfı'na ait çadır kentleri ziyaret ederek depremzedelerle görüştü.

Kurtulmuş, Erciş'te yaşanan depremin ardından Kızılay ve İHH-İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan çadır kentleri ziyaret ederek depremzedelerle görüştü ve çocuklara şeker dağıttı.

Deprem bölgesinde yaşayan depremzedelerle görüşmek üzere bölgeye geldiğini anlatan Kurtulmuş, depremde yaşamını yitiren 600 kişi için Allah'tan rahmet, tüm yaralılara acil şifa dilediğinde bulunduklarını söyledi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Bir taraftan moral motivasyonun sağlanması, diğer taraftan da ihtiyaçların giderilmesi. Burada gördüklerimizi, eksiklikleri, yanlışları bir rapor haline getirip hükümete ve ilgili mercilere ulaştıracağız. El birliğiyle bu büyük yıkıntıdan milletimizin psikolojik olarak da kurtulması, yaraların sarılması için cenabı Allah'a dua ediyoruz. Bu millet fedakarlığı gösterecek, Erciş'e, Van'a her türlü yardımın yapılacağını ümit ediyorum.''

DEPREMZEDEYE BURS

Bu sırada, ağlarken gördüğü 13 yaşındaki Gülcan Cingöz'ü teselli eden HAS Parti Genel Başkan Danışmanı Hüsamettin Korkutata, ''Çocuğumuzun adını arkadaşlarımız aldı, ben onun eğitim masraflarını karşılayacağım ve burs vereceğim'' dedi.

Kurtulmuş, daha sonra beraberindekilerle Alkanat Mahallesi taziye çadırını ziyaret etti. Cesetleri enkazdan dün akşam çıkarılan görme engelli çilingir İsmail Akçil (39) ile kızları Dilber ve Sümeyye Akçil'in yakınlarına baş sağlığı dileyen Kurtulmuş, Yasin-i Şerif okudu.