BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan çok önemli PKK açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önceki günkü açıklamalarını değerlendirdi. Kurtulmuş, PKK'nın üst düzey bir isminin yakalandığını söyledi.

Abone ol

Ankara kulislerinin günlerdir konuştuğu o sözlere, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklık getirdi. PKK'lı üst düzey bir yöneticinin ellerinde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu isimlerin Gültan Kışanak soruşturmasıyla ilgisinin olmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları:

Türkiye Musul’daki operasyonu yakından takip ediyor. Türkiye’nin eğittiği Ninova Muhafızları Peşmergeler bu operasyonun içindedir. Yapılan diplomatik müzakereler sonucunda Haşdi Şabi’nin Musul’a girmesi önlenecektir.

Herhangi bir şekilde Telafer’e yönelik yapılacak etnik veya mezhebi bir saldırıya Türkiye’nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim.

Türkiye’nin Rakka operasyonun bakışı bellidir. Meşru ordularla yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz. Rakka operasyonu, Musul ve Fırat Kalkanı harekatları bitince başlamalıdır.

FETÖ’YÜ İADE ÇALIŞMALARI

Sürecin hızlandığını söyleyebilirim. Sayın Bozdağ’ın ziyaretinin süreci hızlandırdığını söyleyebilirim. Umarız en kısa süre içinde iadesi mümkün olur. İade gerçekleşene kadar da geçici tutuklama mümkün olur.

BAKAN SOYLU’NUN, “PKK’NIN ÖNEMLİ İSMİ ELİMİZDE” AÇIKLAMASI

Önemli bir isim. Bu kişinin sorgulamasında çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Bu bilgiler çerçevesinde güvenlik güçlerimize de bir takım yönlendirmeleri yapıyoruz. Önemli bir kişi olduğunu ve çok kilit bilgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişinin verdiği bilgiler ile Gültan Kışanak’ın sorgulanması arasında bir ilişki yok."