BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'tan çeyrek başkan tepkisi

310 delegenin oyuyla seçildiği için "çeyrek başkan" olarak eleştirilen SP lideri Kurtulmuş sert çıktı.

Abone ol

Saadet Partisi'nde iki liste krizi sonrası 310 oyla genel başkan seçilen Numan Kurtulmuş, kendisine yönelik "Çeyrek genel başkan" sözüne tepki gösterdi.

Kurtulmuş, ‘Size çeyrek başkan diyorlar’ ifadesi üzerine “Onu diyene sen adam mısın diye söyle” yanıtını verdi.

Partisinin il başkanların toplantısına katılmak üzere karayolu ile Nevşehir’e giden Numan Kurtulmuş, Kırıkkale’ye uğrayıp, Çarşı Cami’nde cuma namazını kıldı. Fatih Erbakan’ın açıklamalarıyla ilgili konuşmayacağını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Dünyanın hiçbir yerinde son seçimde 5.5 almış bir partinin kongresinde ne oluyor efendim, kim hangi listeyi çıkarıyor, neyle uğraşıyor kimse ilgilenmez. SP üç haftadır birinci sırada gündemde yerini koruyorsa. Bunun anlamı, Türkiye’de bundan sonra siyasal alternatif SP’dir” dedi.

Daha sonra Hüseyin Kahya Parkına giderek vatandaşlarla konuşan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

KONGRE PARTİSİ OLMAYACAĞIZ

“Biz kongreyi 11 Temmuz 2010’da bıraktık. Benim için kongre meselesi teknik bir meseledir. Onunla ilgili arkadaşlarımızı görevlendirdik. İktidara yürümekte olan bir parti işi gücü bırakarak kongrelerle uğraşmaz. Saadet Partisi’ni kongreler partisi haline getirttirmeyiz. Hatırlarsınız bazı partilerimiz ayda bir kogre yaparak sürekli kendilerini gündemde tutuyorlardı.

1300 OYLA GENEL BAŞKAN İMZALARI

Olağanüstü kongre için imza veren delegelere saygı duyduğunu belirten Numan Kurtulmuş, “Ancak bu imzalar şu şekilde alınmamıştır. Biz Numan Kurtulmuş’u görevden alacağız, onun için kongre toplayacağız değil. Tam tersine, bu imza veren arkadaşlarımızın hepsiyle tek tek görüşebilseniz, biz Numan Kurtulmuş’u 1300 oyla genel başkan yapacağız diye toplanmıştır” diye konuştu.

KAYYUM TEPKİSİ

Bazı kişilerin partiyi kayyuma götürmek için mahkemelere dilekçe verdiğini belirten Kurtulmuş, “Partiyi kayyuma getirmek için bu dilekçeyi veren ve bu mahkemeyi açan arkadaşlarımızı da kamuoyuna ve teşkilatlarımıza havale ediyorum. Gerçekten fevkalade yanlış ve anlamsız bir süreç oldu. Sonuçta bunlara hiç gerek yok. İmzalar toplanmış. Bu toplanan imzalara da haksızlık, saygısızlık yapmamak lazım. Madem imzalar toplandı, niye gidip mahkemede kayyuma işi götürmeye çalışıyorlar. Aklı başında hiç bir kimse kendi partisini kayyuma götürmez” dedi.

ERBAKAN'LA GÖRÜŞME

Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan ile görüşmelerinin sadece tüzükte yazıldığı gibi bir görüşme olmadığını belirtirken, “Sayın Erbakan ile görüşmemiz bir gönül ilişkisidir, bir fikir ilişkisidir, bir siyasi büyüğümüzdür. Türkiye’ye yıllarca çeşitli vesilelerle hizmet etmiş birisidir. Tabiki dün de, bugün de, yarın da kendisinin bilgilerinden, tecrübelerinden istifade ederiz ve konuşuruz” diye konuştu.