BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş'tan BDP'ye ittifak cevabı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BDP'nin ittifa önerisini teklifi aülır almaz cevap verdi.

Abone ol
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın HAS Parti’yi de içine alacak şekilde AK Parti’ye karşı İtalya’daki gibi ’Zeytin Dalı’ ittifakı oluşturulmasına yönelik önerisine cevap verdi. Kurtulmuş, solda oluşturulmak istenen blok hakkında, "Biz böyle bir ittifakın içinde olmayız." dedi.

Kurtulmuş, amaçlarının Türkiye’nin siyasal merkezini oluşturmak olduğunu söyleyerek, hiçbir partiyle ittifak konusunda bir görüşmelerinin olmadığını ifade etti. HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, "CHP, ÖDEP, EMEP, SDP, HAKPAR, HAS Parti gibi partiler, sendikalar bir sol blok, İtalya’daki ’Zeytin dalı’ gibi bir çalışma yürütebilse iyi olur" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bundan sonraki amacımız Türkiye’nin siyasal merkezini oluşturmak. Hiçbir konuda ’yapacaktık ama yaptırmadılar’ mazeretini öne sürmeyeceğiz. Arkadaşlarımızla el birliğiyle çalışıyoruz. Bizim hiçbir partiyle ittifakımız ya da bir görüşmemiz olmadığı gibi en ufak bir şekilde böyle bir görüşme içerisinde de değiliz."