BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'dan dershane açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dershaneler tartışmasına açıklık getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dershaneler konusundaki tartışmanın belli bir kesim tarafından, Gezi Parkı olayları benzeri bir hareketliliğe dönüştürülmeye çalışıldığını iddia etti.

Türkiye'de sadece yüzde 10'luk bir bölümün dershaneye gidebildiğini söyleyen Kurtulmuş, zekir ve fakir öğrenci ayrımının burada başladığını ve haksız rekabet oluşturulduğunu anlattı. İşte Kurtulmuş'un dershaneler konusundaki o ilginç sözleri;

Numan Kurtulmuş, usta gazeteci Hadi Özışık’ın moderatörlüğünde TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programında Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan'ın sorularını cevapladı. Dershaneler tartışmasının, seçim öncesi alevlendirildiğini hatırlatan Kurtulmuş, "belirli bir kesim bunun üzerinden elini güçlendirmeye çalışıyor olabilir" yorumunda bulundu. 

GEZİ PARKI OLAYLARINA BENZETTİ

AK Parti iktidarının, dershane tartışmaları üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını da söyleyen Kurtulmuş, Gezi Parkı olaylarına benzer bir hareketliliğin oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti. Böyle bir tartışma üzerinden, belirli bir kesim ile hükümetin karşı karşıya gelmeyeceğini söyleyen Kurtulmuş, canlı yayında şunları ifade etti:

"Dershanede ne var da liselerde ortaokullarda yok? Bunu bilmemiz gerekiyor.Parası olanın dershaneye gidebildiği, olmayanın da gidemediği bir eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Maalesef bir caima ile hükümet arasında polemik yaratmak, Gezi benzeri gibi bir sürecin önünü açmak için çaba sarfedilmektedir. Herkesin bunu siyasi kaygıları bir tarafa bırakarak, soruna odaklanması gerekmektedir. Ortada bir sorun vardır.

Eksiklik nedeniyle dershaneler ortaya çıkmıştır, bu bir sonuçtur; ancak sonrasında dershaneler sistemin esası haline gelmiştir. Bunu tartışmamız gerekiyor. Maşallah bunu bir çok şeyi becerdiğimiz gibi siyaset malzemesi haline getirdik. Bunu siyasete, hükümete dayak atmak gibi bir amaçla, sorun haline getirmemek gerekiyor."

"DERSHALER HAYIR KURUMU DEĞİLDİR"

Vatandaşın rehberlik ve ders takviyesi için ihtiyaç duyduğunu bu iki meselenin çözülmesi halinde de dershanelere duyulan ihtiyacın ortadan kalkacağını anlatan Kurtulmuş, dershanelerin hayır kurumları olmadığını söyledi. Türkiye'deki toplam öğrenci sayısının sadece yüzde 10'luk bölümünün dershaneye gidebildiğini ifade eden Kurtulmuş şunları söyledi:

"Öncelikle dershaneler birer hayır kurumu değildir. Devlet Parasız Yatılı Kurumları gibi de değildir. Küçük merkezlerde bile veli, iki bin liraya yakın para ödemektedir. Toplam öğrencilerin yüzde 10.4 dershanelere gitmektedir, yüzde 90'nı ise gidememektedir. Yani dershaneler, sosyal adaletsizliği kaldıran müesseseler ya da hayır kurumları değildir. Dershaneler zengin ve fakir aile çocukları arasında bir uçuruma neden olmaktadır."



"ÖĞRETİLMİYOR EZBERLETİLİYOR"

Programda, dershanelerin belirli bir takvim içerisinde paydaşlarla da görüşülerek kaldırılacağını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin eninde sonunda bu eğitim sistemini değiştireceğini anlattı. Hergün 500-600 soru çözen, belirli soru kalıplarını ezberleyen öğrencilerin sınavları kazanabileceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Hangi birimiz, bu sistemden memnun. Günde 500-600 soruyu çözen ve belli kalıpları ezberleyen kişinin sonuç alması mümkündür. Böyle bir şey olabilir mi? Biz eğitim sistemimizde, çocuklarımızın belleklerine yükleniyor, yarışı içerisine sokuyoruz. Biz, dershaneci arkadaşlarımızın da bu konuya odaklanmasını istiyoruz. Biz çocuklarımızı ezberci, yarış atı gibi koşturan ve belli kalıpları ezberleyen nesneler halinden çıkarmamız gerekiyor. Biz ancak bu şekilde bilim adamı, düşünce adamı yetiştirebiliriz. Çocuklarımız dört cümleyi arka arkaya yazamıyor üniversitede. işte bu dershanelerin bir sonucudur.

"CEMAAT SARIGÜL'E Mİ OY VERECEK?"

Canlı yayında Hadi Özışık, cemaatin dershaneler tartışması nedeniyle İstanbul'da CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'e oy vereceği konusunda bir tartışmanın bulunduğunu hatırlatması üzerine Kurtulmuş, böyle bir şeye ihtimal vermediğini söyledi. İşte o sözler;

"Böyle bir ihtimal olmaz, kaldı ki camia, özel okul kurma konusunda Türkiye'nin en deneyimli kesimidir. Bir tek konuya kızarak, camiada bulunan arkadaşlarımızın AK Parti'ye oy vermekten vazgeçecek değildir. Bu tamamen birilerinin ortaya çıkardığı, bazılarının da fitne oluşturmaya çalıştığı bir konudur. Bu tamamen yönlendirme ve fitneyi ortaya çıkarmak için yürütülen bir çabadır."