BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'a göre asıl neden ihmal!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ereğli'deki tersane kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki tersanede yaşanan ve üç işçinin ölümüne, üç işçinin yaralanmasına neden olan kazanın, tersanelerdeki ihmal ve denetim eksikliği konusundaki şüphe ve eleştirileri haklı çıkarır nitelikte olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, Zonguldak meydana gelen kaza nedeniyle yayınladığı mesajda, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Olayla ilgili soruşturmanın büyük bir titizlikle yapılmasını ve olayda sorumluluğu bulunanların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını isteyen Kurtulmuş'un mesajı şöyle:

''Son yıllarda birbiri ardına yaşanan bu facialar, tersanelerdeki ihmal ve denetim eksikliği konusundaki şüphe ve eleştirileri haklı çıkarır niteliktedir.

İstanbul Tuzla tersanelerinde yaşanan vahim kazaların üzüntüsü içimizdeyken şimdi de Zonguldak'tan gelen bu acı haber hüznümüzü daha da derinleştirmiştir. Üç işçimizin hayatına mal olan bu son olay da göstermiştir ki maalesef yaşanan acılardan ibret alınmamaktadır.

Çalışanların güvenlik ve esenliğinin sağlandığı bir ortamın oluşturulması ilgili kuruluşların görev ve sorumluluğu altındadır. Bu noktada tersanelerde işçilerin can güvenliğini sağlayacak yeterli önlem ve tedbirlerin alınmadığı, gerekli denetimlerin yapılmadığı ortadadır. Bu olayla ilgili soruşturmanın büyük bir titizlik içinde yapılması ve sorumluların ortaya çıkarılarak hak ettikleri cezaya çarptırılması şarttır.''