BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.435,99
POLİTİKA

Kurtulmuş: 'Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklaması...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "(Suriye konusu) Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek, Türkiye'nin egemenliğine zarar verebilecek olan herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir ve bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar."


"(Suriye'deki gelişmeler) 'Hiçbir kimsenin toprağının bölünmesinden, parçalanmasından yana değiliz' görüşümüzü samimi olarak ortaya koyuyoruz ama en az bunun kadar hassas olduğumuz bir konu da Türkiye'nin egemenliği ve Türkiye'nin bütünlüğüdür. Bu anlamda Türkiye'ye doğrudan ya da dolaylı saldırı anlamına gelebilecek her türlü gelişmeyi de çok yakinen takip eder, onlarla ilgili de gerekli tedbirlerimizi alırız."


"Suriye'deki her gelişme, Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. 911 kilometre sınırımız var. Bilmem kaç bin kilometre öteden gelen, 10 bin kilometre öteden, 4 bin kilometre öteden, 6 bin kilometre öteden gelenler Suriye ile yakından ilgileniyorlar. Hatta fiilen Suriye'deki çatışmanın içerinde yer alıyorlar. Hatta Suriye'nin bir vekalet savaşları üzerinden lime lime edilmesinin tarafı oluyorlar. Bölünmesinin, parçalanmasının tarafı oluyorlar."

Sitene Ekle
Etiketler