BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş Samsun'da esnaf gezdi

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Samsun'da esnaf gezdi

Abone ol
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de yeni bir siyaset diliyle halkla kucaklaşacak bir partiye ihtiyaç vardı, işte o parti de Has Parti'dir'' dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Kurtulmuş, İlkadım ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

Daha sonra partisinin il başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, Has Parti olarak sürdürmekte oldukları seçim kampanyalarının bu haftaki ayağında Erzurum, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun programlarının bulunduğunu ve bu kapsamda Samsun'da bu akşam yapacakları programla bu haftaki programları tamamlamış olacaklarını söyledi.

Has Parti'nin Türkiye'deki siyasette bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Has Parti, çok kısa sürede kuruluşunu, teşkilatlanmasını ve seçim kampanyalarını eş zamanlı olarak yürütmüştür. Bu yaptığımız faaliyetlerde Has Parti'nin Türkiye'de tuttuğunu, halk tarafından benimsendiğini, sevgi ve sempati ile bakıldığını, geleceğinin partisi olarak görüldüğünü takip ediyor ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz'' dedi. 

12 Haziran 2011 seçimlerinde hem siyaset üslubu hem siyaset yöntemi hem de ortaya konulan muhtevasızlıkla Türkiye'de eski siyaset defterinin kapanacağını belirten Kurtulmuş, ''Her gün seçim meydanlarında birbirlerine hakaret edenlerin devri geride kalıyor. Halkı kutuplara ayırarak kolay oy alma devri geride kalıyor. Türkiye'de yeni bir siyaset diliyle halkla kucaklaşacak bir partiye ihtiyaç vardı, işte o parti de Has Parti'dir. Hayırlı uğurlu olsun. Samsun'da Has Parti'nin tutmuş olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz'' diye konuştu. 

''SIRA TÜRKİYE'NİN YENİ SİYASET DEFTERİNİ AÇMAYA GELMİŞTİR''

''Sıra Türkiye'nin yeni siyaset defterini açmaya gelmiştir'' diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni siyaset defterinde 3 önemli ödevin olduğunu, bunların Türkiye'de halkın olmadığı halksız demokrasiyi halkın egemen olduğu demokrasiye çevirmek, Türkiye'de adaletsiz kalkınmanın adaletli kalkınmaya dönüşmesini sağlamak ve Türkiye'de toplumsal barışı temin etmek olduğunu söyledi.

Bu üç temel ödevi yerine getirmeyi taahhüt eden bir program hazırladıklarına dikkati çeken Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bizim dışımızda başka hiçbir parti, bu üç konuda sorunları çözecek programı ortaya koyamamaktadır. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi, aynı iktisat tezlerine devam edeceklerini söylüyorlar. Dolayısıyla bu iki partiden de Türkiye'nin ekonomisini düzlüğe çıkaracak bir sesin soluğun, bir projenin çıkmasına imkan ve ihtimal yoktur. İşte Has Parti burada öne çıkan bir partidir. Üreten, istihdamı geliştiren, Türkiye'de reel ekonomiyi kuvvetlendiren, halkça paylaşan, yeni ekonomik sistemi inşallah hep beraber kuracağız.''