BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş o gömleği çıkardı mı?

Saadet Partisi yara saracak, yanlışları düzeltecek. Partinin İzmir İl Başkanı Kılıç'tan ilginç açıklamalar.

Abone ol

Kılıç'a göre şu partiden ayrılan Numan Kurtulmuş ve ekibi milli görüş gömleğini çıkarmadı, AK Parti ise sonradan çıkardı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Üyesi Şerafettin Kılıç, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hem partiden ayrılanları hem de iktidar partisini hedef aldı.


Kılıç, kongrenin ''camialarının yekvücut buluşmasını sağlayacağını'' ifade ederek, şöyle devam etti:

''17 Ekimde yapılacak kongrede bugüne kadar yapılan yanlışlar düzeltilecek, yaralarımız sarılacak, yaşananlar telafi edilecek, kongrede bütünleşerek yolumuza devam edilecektir. Kongreye Türkiye genelinde 20-30 bin kişi beklenmektedir. İzmir teşkilatı olarak katılım hedefimiz yaklaşık 3 bin kişi. Kongrenin ana sloganı 'Şuurlandık, Çelikleştik, Geliyoruz' olarak belirlendi.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, ''Numan Bey parti kuracak. Parti süreci tamamlandığında sizi nasıl etkiler? AK Parti de sizin içinizden çıktı'' sorusu üzerine, kurulacak partinin kendilerinin etkilemeyeceğini söyledi. Kılıç, AK Parti ile kurulacak parti arasında ''dağlar kadar'' fark olduğunu ifade ederek, ''Zamanlama farkı var. O zaman önemli bir zamandı, AKP bunu iyi değerlendirdi. AKP, gömleği sonra çıkardı. Şimdi parti içinde gelişen bir olay var'' diye cevap verdi.