BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş niçin kongre kararı almadı

SP YİK Üyesi Asiltürk'e göre Numan Kurtulmuş tecrübesizliğinden olağanüstü kongreye gitmedi...

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Oğuzhan Asiltürk, eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un, tecrübesizliklerinden ötürü olağanüstü kongre taleplerini kabul etmediğini savundu.

SP Ankara İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk, milli görüşçülerin, bundan sonra partiden ayrılanlarla ilgili aleyhte hiçbir açıklama yapmayacağını söyledi. 11 Temmuz'da yapılan kongrede, milli görüş camiası dağılıyormuş gibi bir izlenim doğduğunu ileri süren Asiltürk, bu nedenle 650 delegenin imzasıyla olağanüstü kongre talebinde bulunulduğunu söyledi.

"Siyasi Partiler Kanunu, delegelerin beşte birinin müracaatı ile kongre yapılır diyor." diyen Asiltürk, "Bu arkadaşlarımız biraz tecrübesiz oldukları için 'biz kongre yapmayız, siyasi partiler kanunu dinlemeyiz' havasına girdiler. Ama bu olmaz tabi." diye konuştu.

Partinin kayyuma devrolmadığını savunan Asiltürk; Kayyumun, mahkemenin idareyi bir başka kişi veya birkaç kişiye teslim etmesi manasında olduğunu kaydetti. Kimsenin partiyi teslim almadığını söyleyen Asiltürk, "Sadece 'kongre yapın, siz de bu kongreye iştirak edin' dendiği halde bu yerine getirilmediği için mahkeme kongrenin yapılması kararını verdi. Bu nedenle 3 arkadaşımızı görevlendirdi." dedi.

SP'den istifa haberlerine de değinen Asiltürk, şöyle devam etti: "İstanbul'da 39 ilçemiz var. İl başkanının yanında 5 ilçemiz vardı. Diğer 34 ilçe teşkilatı birlikte açıklama yaptı ama böyle bir şey olduğundan bile bahsedilmedi. Ankara'ya gelince; il başkanının çıkıp, bütün ilçelerin istifa ettiğini söylemesine rağmen, istifa eden sadece 4 ilçe var. Bunun dışında kimse istifa etmedi."

Asiltürk'ün bu sözlerinin ardından salonda, 'Hocamız nerede biz oradayız' sloganları atıldı.

Asiltürk, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olağanüstü Kongre için bir genel başkan adayının belli olup olmadığının sorulması üzerine Asiltürk, şu an için tespit edilmiş bir ismin bulunmadığını aktardı. "Numan Bey'in yeni hareketi ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" şeklindeki soru üzerine ise Asiltürk, "Allah selamet versin." ifadesini kullandı.

SP Ankara İl Başkan Vekili Hüseyin Hacı Abdullahoğlu ise 11 Temmuz 2010'da talihsiz bir dönem yaşadıklarını belirterek, "Bugüne kadar alışmadığımız, ilkelerimizin sarsıldığı, ideallerimizin içinin boşaltılmaya çalışıldığı, saygının kalktığı çirkin tablolarla karşılaştık." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş'un 'tasfiye edemediği için çekip gittiğini' ileri süreni Abdullahoğlu, "Arkasından parça koparmaya çalışıyor." ifadesini kullandı. Şahıslardan vazgeçilebileceğini, ancak 'davalarla özdeşleşen liderlerden asla vazgeçilemeyeceğini' belirten Abdullahoğlu, "Her Musa'nın bir firavunu olması gerekir." dedi. Abdullahoğlu, nefsinin peşine takılarak gidenlerin sürü ile özdeşleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın "Sürüden ayrılanı kurt kapar." sözlerine Numan Kurtulmuş, " 'Biz sürü değiliz ve sürülerle ilgilenmiyoruz. Biz iradesi olan, iddiası olan, bu ülkeye karşı sorumluluk hisseden herkesi arkadaşımız, kardeşimiz, yoldaşımız olarak görüyoruz." sözleriyle yanıt vermişti.