BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş Kılıçdaroğlu'na yüklendi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sakarya'da Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol

Yurt gezileri kapsamında Sakarya'ya gelen Kurtulmuş, Akyazı ve Hendek İlçe teşkilatlarının açılışını yaptı, esnaf ziyaretinde bulundu. Akyazı ilçe teşkilatının açılışında konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin iyi yönetilemediğini ileri sürdü.

Kurtulmuş, Türkiye'deki gelir adaletsizliği ve işsizliğin en önemli sorunların başında geldiğini dile getirerek, ekonominin bir tercih meselesi olduğunu söyledi ve tek çözümün tercihini halktan yana kullanan hükümetlerin işbaşına gelmesi olduğunu ifade etti.

''KILIÇDAROĞLU DEĞİŞMEDİ, STATÜKOYU SÜRDÜRÜYOR''

Danıştayın, başörtülü öğrencilerin ALES'E girmesine  girmesine izin veren düzenlemenin yürütmesini durdurması ve CHP'nin bu karara ilişkin tutumuyla ilgili soruya Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

''Sayın Kılıçdaroğlu 'yeni CHP' dediğinde gerçekten umutlanmıştık. Eski CHP'nin algılarından birisi sürekli milletin değerleriyle,inançlarıyla çelişki içerisinde görülmesidir. Eski CHP görüntülerinden birisi statükonun yanında yer almasıdır. Kadro değişikliği ile birlikte gerçekten CHP'nin özgürlükçü statüko karşıtı Türkiye'de vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin önünü açan bir parti olmasını temenni ettik. Bu yönde zaman zaman medyada uyarılarımızı CHP ile paylaştık. Ama görüyoruz ki, Türkiye'de senelerdir gündemi işgal eden nereden bakarsanız bakın hem hukuk ve hem de demokratik standartlar açısından yanlış olan başörtüsü yasağını CHP halen savunuyor. CHP'nin bu yasağı savunuyor olması asla kabul edilecek bir şey değil. Aslında Danıştay'ın verdiği karar da hukuk açısından yanlıştır.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Hendek'e gelerek, partisinin İlçe Teşkilatının açılışını yaptı.

Burada halka seslenen Kurtulmuş, Türkiye'de devletin, bireyin ve özel sektörün borcunun her geçen gün arttığına dikkati çekerek, IMF programlarıyla Türkiye'nin ekonomisini düzeltemeyeceğini belirtti. Numan Kurtulmuş, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.