BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş hükümeti topa tuttu

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş hükümetin Libya politikalarını yerden yere vurdu...

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hükümetin birbiriyle çelişen açıklamalarını  eleştirdi ve başbakanın 15 gün önce Almanya ziyareti sırasında söylediği “NATO’nun Libya’da ne işi var. Böyle bir saçmalık olur mu yahu?” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Sayın başbakan o günden bugüne ne değişti. Sizi bu fikrinizden kim vazgeçirdi? 

Dün öyle söylüyordunuz bugün NATO’nun harekâtına destek olmak için tezkereyi meclisten geçiriyorsunuz. Biz de diyoruz ki, NATO’nun Libya’da ne işi var. Türkiye’nin NATO’nun harekâtında ne işi var. Bu kadar da saçmalık olmaz ki yahu” dedi ve sivilleri öldüren bu işgal operasyonuna sonuna kadar karşı olduklarını açıkladı. 

CHP VE AKP’YE ELEŞTİRİ

AKP ile CHP’nin meydanlarda Hacivat-Karagöz oyunu oynadığını söyleyen Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  “Milletin çıkarlarında anlaşamayan CHP ile AKP meydanlarda kavga ediyor. Ama iş NATO’nun Tezkere ile ilgili isteğine gelince hemen destekliyorsunuz. Yani milletin çıkarları söz konusu olduğunda anlaşamayan AKP ve CHP NATO ve batının çıkarları söz konusu olunca hemen anlaşıyor. Bu nasıl bir iştir?” diyerek CHP’ye yüklendi. Mecliste tüm dünyadaki haksızlıklara, işgallere ve saldırılara karşı çıkacak yiğit bir sese ihtiyaç olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu yiğit sesin de Has Parti olduğunu söyledi. 

HÜKÜMETE TEZKERE SORULARI

Hükümete sorular yönelten Kurtulmuş,  “Batı’nın ve ABD’nin menfaatleri söz konusu olduğunda CHP ve AKP’nin birlikte hareket ettiğini ibretle izliyoruz. Dün bu tezkere AKP ve CHP’nin oyları ile geçmiştir. Bu tezkere teknik olarak son derece sakıncalı bir tezkeredir. Öncelikli olarak Türk silahlı kuvvetlerinin hangi birimi kullanılacaktır. Bu konuda netlik yoktur. İncirlik Üssü NATO güçleri tarafından kullanılmış mıdır? Bundan sonra da kullanılacak mıdır? Yine tezkerede görev yeri tamı yoktur? Oraya giden gemilerimizin coğrafi tanımı yapılmamıştır? Yoksa bu operasyonun ayağı başka yerleri de mi içermektedir?” bütün bu sorular cevap beklemektedir” ifadelerini kullandı. 

ANAYASA MECLİSİ  TEKLİFİ

Daha önce Has Parti tarafından dile getirilen ve TÜSİAD’ın teklifinde de yer alan Anayasa Meclisi konusundaki görüşlerini de aktaran Kurtulmuş, “TÜSİAD’ın gündeme getirdiği Anayasa meclisi teklifi bizim önemli bir katkımızdır. Biz Anayasa meclisi teklifini ilk kez 3 Kasım 2008 tarihinde dile getirdik ve yeni bir Anayasa’nın yapılmasının milletin kendi Anayasa’sını yapmasının yolunu açacak bir teklif olarak görüyoruz” dedi. 

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Konya Cihanbeyli’de hükümetin birbiriyle çelişen açıklamalarını eleştirdi ve başbakanın 15 gün önce Almanya ziyareti sırasında söylediği “NATO’nun Libya’da ne işi var. Böyle bir saçmalık olur mu yahu?” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Sayın başbakan o günden bugüne ne değişti. Sizi bu fikrinizden kim vazgeçirdi?  Dün öyle söylüyordunuz bugün NATO’nun harekatına destek olmak için tezkereyi meclisten geçiriyorsunuz. Biz de diyoruz ki, NATO’nun Libya’da ne işi var. Türkiye’nin NATO’nun harekâtında ne işi var. Bu kadar da saçmalık olmaz ki yahu” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Cidde’de katıldığı toplantıda da NATO’nun Libya’da işi yok dediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Aynı günlerde Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde Libya operasyonu için sivil ve askeri hazırlığını yapmıştır” ifadesinin yer aldığına dikkat çekti. Batı’nın sivilleri öldürmesine asla sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye’nin bu kirli oyunun içinde asla yer almaması gerektiğini tekrarladı.

Yurt gezileri kapsamında iki günlük Konya ziyaretine giden ve bu sabah Cihanbeyli’de Konya İl Başkanı Veli Tolu ve Konya teşkilatı tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, önce ilçede seçim otobüsüyle halkı selamladı. Ardından da Has Partili Cihanbeyli Belediyesi’ni ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi ve Cihanbeyli İlçe teşkilatının açılışını gerçekleştirdi.

AKP ile CHP’nin meydanlarda Hacivat-Karagöz oyunu oynadığını söyleyen Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  “CHP meydanlarda AKP ile kavga ediyor. Ama iş NATO’nun Tezkere ile ilgili isteğine gelince hemen destekliyorsunuz. Bu nasıl bir iştir?” diyerek CHP’ye yüklendi. Mecliste tüm dünyadaki haksızlıklara, işgallere ve saldırılara karşı çıkacak yiğit bir sese ihtiyaç olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu yiğit sesin de Has Parti olduğunu söyledi.   

Türkiye’nin ve dünyanın gündemindeki en önemli meselelerinin başında NATO’nun BM kararlarına dayanarak Libya’da yapmış olduğu harekâtın geldiğini belirten Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hükümetin birbiriyle çelişen açıklamalarını eleştirdi ve başbakanın 15 gün önce söylediği “NATO’nun Libya’da ne işi var. Böyle bir saçmalık olur mu yahu?” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Sayın başbakan o günden bugüne ne değişti? Bu kadar da saçmalık olmaz ki yahu” dedi.