BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş gençlere destek çıktı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasetçilere yüklendi.

Abone ol

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Siyasi görüşü ne olursa olsun gençlerinden korkan bir toplum geleceği inşa edemez'' dedi.

İstanbul Büyükçamlıca'daki Çömlek Restoran'da üniversitelerde eğitim gören partili gençlerle bir araya gelen Kurtulmuş, milletin en büyük gücünün gençliği olduğunu söyledi.

Medeniyetin değerlerine bağlı, tasavvuru olan gençlik yetiştirmenin gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Maalesef 12 Eylül'den beri devam eden ve bugün siyasi kavgalar içinde süren en önemli hususlardan biri de depolitizasyondur. Halkın Sesi Partisinin kıracağı önemli bir husus da budur. Gençlerin gerçekten idealist, bilgili, soruları ve dünyayı bilen, çözüm üreten gençliğin Türkiye'de yetiştirilmesidir. Bizim partimizin en büyük gücü bu olacaktır. Bu gençliğin Türkiye siyasetine yön vereceğini, Türkiye siyasetini formatlayacağını biliyoruz. Gençlerin bulundukları her yerde sürece katılmalarını öngören bir partiyiz'' diye konuştu.

''Son bir haftadır üniversite gençliğiyle ilgili yaşanılan sıkıntılar, 12 Eylül rejiminin sadece görünen sıkıntılarından birkaç tanesidir'' diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Dolmabahçe'deki protestolarla Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki protestolar belki birbirinden ayırt edilmelidir. Gençler her yerde sesini çıkarmalıdır. Bunun öz yolu, medeni bir şekilde sorunları bilen, çözüm üreten bir şekilde olmalıdır. 'Burası sizin yeriniz değildir' diye hiçbir gence bir şey söylenmemeli. Parlamento da gençlerin yeridir, sokak da, üniversiteler de, fabrikalar da... Gençler her yerde konuşacaktır. Bütün bu alanlarda konuşacak, sesinin yükseltecek, çoğaltacak ama tabii ki, bunları medeni bir şekilde yapacaktır. Dolmabahçe'de fevkalade ağır güç kullanarak, orantısız güç kullanarak, bir şey söylemeye çalışan gençlerin önü tıkanıyor. Diğer taraftan da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaşanan olaylar. Tabii ki, orada da gençler sözlerini söyleyecek ama medeni, gerçekten karşı tarafı derdini anlatır bir üslupla olmasını hepimiz tercih ederiz. Bu olaylar gösteriyor ki, bunlar birtakım yerlerde tahrik edildi, şöyle oldu, böyle oldu, ben bunların üzerinde konuşmuyorum. Konuşmayı da doğru bulmuyorum.''

Bunların, Türkiye'de gençlik üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini hatırlattığını dile getiren Kurtulmuş, ''Görüş beyan etmek isteyen insanlar en aykırı görüşleri söyleyebilir, en ileri görüşleri söyleyebilir. Bu genç insanların da mutlaka sürecin içine katıldığı bir Türkiye oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde siyasi görüşü ne olursa olsun gençlerinden korkan bir toplum geleceği inşa edemez'' dedi.

En aykırı düşünceleri bir araya getireceklerini, en aykırı görüşleri konuşacaklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Medeni ölçülerle konuşacağız. Gençlerin bu tepkisini eleştiren siyasetçiler kusura bakmasınlar. Dönüp gençler şunu dese ne diyecekler? 'Biz bu kavgayı sizden öğrendik.' Anayasa tartışmaları mecliste yapılırken o gençler belki sokakta bile duymadıkları küfürleri meclis kürsüsünde gördüler. Hangi anayasa maddesini iktidar ve ana muhalefet bir masanın etrafından oturup konuştular da şimdiki gençler yumurta attığı zaman ya da başka bir şey söylediği zaman onları şikayet etme hakkını kendilerinde görüyor? Önce siz siyaseti yöneten büyükler olarak şu gençlere bir örnek olun. Siz bu gençlere 8-10 senedir sadece kavgayı, kutuplaşmayı, kalıplaşmayı, karşı taraftakini aşağılamayı, adam yerine koymamayı öğrettiniz.''

Partisinin hem gençleri siyasetin içine sokacağını hem de siyaseti üslup ve yöntem olarak yeniden formatlayacağını belirten Kurtulmuş, ''Fikrine, siyasetine, elindeki projesine, bilgisine güvenen ve en aykırı düşünen kişiyle de oturur el sıkışır ve sonuçta onlara ortak bir çözüm bulunur. Biz siyasi partiler olarak birbirlerimizin düşmanı değil, birbirimizin siyasi rakipleriyiz. Toplumdaki gençlik de böyledir. Şu görüşte bu görüşte olabilir. Ancak bu gençler birbirinin düşmanı değildir. Birbirlerini taşla sopayla kovalayacak değildir. Oturacaklar fikirlerini kavga etmeden münakaşa ederek çözüm bulacaklardır. Bunu oluşturacak olan esas güç de Türkiye'nin sivil siyasetidir'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK BİR ÜLKE OLARAK YENİDEN İNŞA EDELİM''

HAS Parti'nin, milletin sesini filtresiz, aracısız şekilde siyasete yansıtacağını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Halkın Sesi Partisi, diğer partilerden bir parti gibi Türkiye'de ve dünyada egemenlerin, elitlerin, iktisadi siyasi elitlerin, Türkiye üzerine kurduğu oyunların senaryosunu oynayan figüran olmayacaktır. Halkın Sesi Partisi, bu milletin senaryosundan başka bir sözü, sesi gündeme getirmeyecektir. Türkiye'nin en büyük gücü olarak da gençleri görür, hem gençlerin siyasete katılmasını hem de gençlerin bir büyük dünya ve Türkiye idealleri etrafında sağlam bir şekilde yeniden inşa edilmesi için her konuda bütün bunları öncelikli olarak kabul eder. Bu süreçlerde gençlerimizin katkısına ihtiyacımız var. Bu parti gençlerin partisidir. Onlar çalışacak gayret edecek, yönetecek, milletin sesi olacak. Bizler de size diyeceğiz ki, 'Buyurun, bizim omuzlarımıza, üstümüze basarak, yan yana, omuz omuza Türkiye'yi büyük bir ülke olarak yeniden inşa edelim ve herkesin özgür olduğu, herkesin adaletten pay aldığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye inşa edelim ki, eski siyasetin yöntemini, dilini bir tarafa bırakalım.' Yeni siyasetin birleştirici, bütünleştirici diliyle çözüm üreten programlarıyla Türkiye'de öncülük yapalım.''

Kurtulmuş, konuşmasının ardından basına kapalı olarak gençlerle sohbeti sürdürdü.