BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş Erdoğan'ın halefi olur mu?

Saadet Partisi koridorlarında Ali Bulaç’ın “Ak Parti’nin başına Numan Kurtulmuş geçecek” yazısıyla ilgili polemikler de devam ediyor.

Abone ol

Olaylı Kongrenin ardından Erbakanların çıkışı Saadet Partisi'nde fırtınalı günlerin geçmesine neden oldu. Bunun üstüne Ali Bulaç'ın iddiası partiyi iyice karıştırdı. Saadet Partisi koridorlarında Ali Bulaç’ın “Ak Parti’nin başına Numan Kurtulmuş geçecek” yazısıyla ilgili polemikler de devam ediyor.

Kurtulmuş’a yakın çevrelerin yorumu ise “bunun şimdilik mümkün görünmediği” yönünde. Kurtulmuş ekibi, “Hem Başbakan, hem de Numan Beyin yakın çevresinde bu isteği dile getirenler olabilir. Ancak Numan Kurtulmuş Saadet Partisi’nden ayrılmayı şu aşamada düşünmüyor” diyor. İktidarla Başbakan veya üst düzey yönetimle bir görüşmenin olmadığını belirten Kurtulmuş’un kurmayları, senaryonun bu haliyle “Uzak” olduğu görüşünü paylaşıyorlar.


Bulaç ne demişti?

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaş “Saadet’te derin deprem” başlıklı yazısında Numan Kurtulmuş ile ilgili iddiaları kaleme aldı. Buna göre AK Parti ve SP ittifakı gündemde. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı sollayıp AK Partinin yeni lideri olabilir. Bulaç yazısında şöyle diyor: “Değerlendirme şöyledir: SP’nin lideri AK Parti’nin başına geçerse, AK Parti SP’leşmez, aksine SP AK Partileşir. Bu ise 28 Şubat’la başarılamayan projenin yumuşak güçle başarılması, yani Milli Görüş’ün sona ermesi anlamına gelir.”