BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş ekibinden Erbakan yorumu

Erbakan'ın liderlik koltuğuna oturduğu Saadet Kongresiyle ilgili Kurtulmuş cephesinden ilk değerlendirme geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Saadet Partisi kongresinde genel başkanlık koltuğuna 84 yaşındaki Necmettin Erbakan’ın oturması yeni oluşum için partiyle yollarını ayıran Numan Kurtulmuş ekibini şaşırtmadı.

Kongre sonucuyla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçınan Kurtulmuş ekibinden "Arkamıza bakmıyoruz" mesajı geldi.

Yeni oluşum için yola çıkan Kurtulmuş ekibinin öne çıkan isimlerinden Şeref Malkoç Erbakan'ın genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla ilgili, “Biz o sayfayı kapattık, hocamıza saygı duyuyoruz, onu seviyoruz” diyerek yorum yapmak istemedi.

Saadet Partisi'yle ilgili gelişmeleri izlemediklerini ve bundan özellikle kaçındıklarını belirten Malkoç bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı:

“Yeni yolda yürümeye karar verenler arkalarına bakmamalı. Eğer arkasına bakarsa önünü göremez takılır düşer.”

YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kurtulmuş ekibinin yeni parti kurma çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Yeni oluşumun partileşme sürecinde “29 Ekim öncesi kuruluş süreci tamamlanacak” yönündeki açıklamadan bir geri dönüş yok. İl ve ilçe teşkilatlarının kurulup, yeni parti programı ve tüzüğünün oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

KURTULMUŞ'UN ÖNÜNDEKİ PARTİ İSİMLERİ

Yeni partiyle ilgili en önemli tartışma konularından biri de isim noktasında. Kurtulmuş’un önünde 45’e yakın isim var. Bunların öne çıkanları ise şunlar:
“Yeni Yol Partisi, Refah ve Demokrasi Partisi, Yeni Nizam Partisi, Medeniyet ve Demokrasi Partisi, Refah ve Medeniyet Partisi, Umut Partisi”

Yeni partiyle ilgili çalışmaların gelecek hafta ortasında tamamlanıp sonuçlandırılması bekleniyor.