BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş AK Parti'yi türbanla vurdu

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a 28 Şubat'ı hatırlattı

Abone ol
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye 28 Şubat'ı hatırlattı, başörtüsü meselesini çözeceğim diyerek oluk oluk oy alanların tek başörtülü adayını 13. sıradan aday gösterdiğini söyledi. Milletin, iktidar ve muhalefetin birbirine hakaret etmesinden, küfürleşmesinden bıktığını iddia eden Kurtulmuş, Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırıyı ise kınadı. İşte detaylar;

Kurtulmuş, karayoluyla geldiği Kahramanmaraş'taki Trabzon Bulvarı'nda esnafı ziyaret etti, partisine destek istedi. Kıbrıs Meydanı'nda, partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, partililere hitaben yaptığı konuşmada, artık vatandaşların eski Türkiye'nin partilerinden bıktığını belirtti.

HAS Parti'nin Türkiye'nin her yerinde kısa sürede teşkilatlandığını ve kendini tanıtmadan genel seçimlere girdiğini ve bunun ilk olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Artık vatandaşlarımız eski Türkiye'nin partilerinde bıktı usandı. Televizyonlara çıktıklarında iktidar ve muhalefetin birbirine hakaret etmesinden, küfürleşmesinden bu millet bıktı'' diye konuştu.

AK PARTİ'Yİ 28 ŞUBAT GÖNDERMESİ

28 Şubat sürecini en iyi bilenlerden biri olduğunu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü meselesiyle oy alanların, yıllardır bu sorunu çözeceğiz diye gelerek, Kahramanmaraş'tan oluk oluk oy alanların Antalya'da 13. sıraya başörtülü bir aday koyduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''AK Parti'nin 13. sıra adayı diyor ki, ben başörtüsünü açarak milletvekili olacağım. Hani bundan dolayı bu insanlardan oy aldınız. Neden başörtüsünün önündeki engelleri çözmediniz? Bu milletin insanlarını hala başı açık, kapalı diye ayırıyorsunuz. HAS Parti bu oyuna son vermek için vardır. Ve HAS Parti bu oyunu bozacağı için sizi sahipleniyor, halk da HAS Parti'yi sahipleniyor.''

KONVOYA YÖNELİK SALDIRI...

Kurtulmuş, seçim bürosunun açılışının ardından gazetecilerin Kastamonu'daki polis otosuna yapılan saldırıya ilişkin sorusu üzerine, bunun hain bir saldırı olduğunu söyledi.
En kısa zamanda tetiği çekenler ve çektirenlerin mahkemelerin önüne çıkarılmasını isteyen Kurtulmuş, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Hain bir saldırıdır. Özellikle seçim atmosferinin giderek hız kazandığı ortamda, Türkiye'de demokrasinin kesintiye uğramasını, istikrarın sona ermesini, kaos çıkmasını isteyen karanlık odakların bir takım tertipleridir. Ben bu odakların tertipleri olarak değerlendiriyorum. En kısa zamanda sadece tetiği çekenler değil tetiği çektirenler ve bu Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler milletin önüne, mahkemelerin önüne çıkartılır. Hayatını kaybeden değerli emniyet mensubu kardeşimize Allah'tan rahmet kederli ailesine, emniyet teşkilatına ve milletimize ve AK Parti camiasına baş sağlığı diliyorum.''
Kurtulmuş daha sonra Göksun ilçesine gitti.