BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.405,61
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş açık açık uyardı! Sonuçlar vahim olabilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalar yaptı. Kurtulmuş'un gündeminde Musul operasyonu vardı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Soruları yanıtlayan Kurtulmuş dün gece başlayan Musul operasyonuna dair de değerlendirmede bulundu. "Musul, Musullularındır" diyen Kurtulmuş, "Musul’daki demografik dengeleri değiştirmek, vahim sorunları ortaya çıkarır" uyarısında bulundu.

İşte Kurtulmuş’un sözlerinden satır başları:

Halep'te ateşkes zaruruidir. İnsani yardımların ulaşabilmesi için uluslararası yardım konvoyu üzerinde çalışılabilir.

Altını çizdiğimiz konu Halep’te acil ateşkes olmasıdır. İnsanalar en temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun vaziyetteler. Bunun sağlanması için Halep’e gidecek olan yardım konvoylarının korunması şarttır.

“TÜRKİYE’NİN MUSUL KONUSUNDA B VE C PLANLARI DA VARDIR”

Kimse karışıklığı fırsat vererek, mezhebi ve etnik siyaset geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi dikkatle takip ettiğimiz bir harekattır. Türkiye bu hareketin içinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Türkiye’nin Musul konusunda B ve C planları da vardır.

“BU ASKERİMİZİN VARLIĞINDAN TÜRKİYE ASLA VAZGEÇECEK DEĞİLDİR”

Bu anlamda bizi Musul konusunda ilgilendiren somut meselelerden birisi de Başika’daki varlığımızdır. Bir miktar askerimiz orada bulunuyor. Bu askerimizin varlığından Türkiye asla vazgeçecek değildir. Oradaki insanlarımızı eğitmeye donatmaya, oradaki durum iyileşir belki Türkiye durumu gözden geçirir. Başika’da bulunan TSK mensuplarının ciddi şekilde güvenliklerinin korunması da Türkiye’nin operasyona ilişkin önemli hassasiyetlerden birisidir.

Ayrıca Musul, Irak ve Suriye’deki gelişmeler Türkiye’yi yakinen olarak ilgilendirir. Buradaki gelişmeler Türkiye’yi yakından ilgilendirir.