BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

Kürtler'e IŞİD şoku sadece 4 kilometre kaldı

IŞİD Suriye'de ilerleyişini sürdürüyor, Kobani'ye sadece 4 kilometre kaldı. Şiddetli çatışma haberleri geliyor.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani bölgesinde YPG güçleriyle savaşan IŞİD üyeleri, Türkiye'deki Alanyurt köyünün karşı tarafına ilerleyerek merkeze 4 kilometre kadar yaklaştı. Çatışmalar devam ediyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de (Ayn El-Arab) PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG güçleriyle savaşan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Alanyurt köyüne kadar ilerledi.

4 KİLOMETRE KALDI

IŞİD güçleri Kobani'nin 4 kilometre doğusuna bulunuyor. Pazartesi gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından YPG ise Kobani'nin dış mahallelerine çekildi.

IŞİD'İN ELİNDEKİ KÖYLER

IŞİD güçleri Kobani'yi çevreleyen Mazraat Amud, Cakur, Kir Muman, Mamayt, Karruf, Edikoye, Termik, Kazıka, Halice, Mızır Davut, Kikan, Alişar, Şaran, Cuma Ali, Tilecib ve Kabacik köylerini elinde tutuyor.

işid-kobani.jpg
ABD ve koalisyon ülkeleri uçakları 27 Eylül Cumartesi akşamı IŞİD hedeflerine yedi hava saldırısı düzenlemiş, Kobani yakınlarındaki IŞİD mevzilerini ilk kez vurmuştu. Örgütün Kobani sınırı yakınlarındaki bir binası ve iki silahlı aracı imha edilmişti. Buna rağmen IŞİD'in ilerleyişi durdurulabilmiş değil.

RABİA-CEZAA-ŞENGAL ATEŞ ALTINDA

Kobani bölgesindeki savaş tüm şiddetiyle devam ederken, IŞİD büyük bir güçle Rabia-Cezaa-Şengal hattına da saldırıyor.

IŞİD 36 TÜRK ASKERİNİ KUŞATTI! SÜLEYMAN ŞAH ŞOKU
süleyman-şah-türbesi.20140930165704.jpgSuriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin etrafına IŞİD militanları yığınak yapmaya başladı. Yeni bir rehine krizinin sinyalleri geliyor. Süleyman Şah'taki son durumu okumak için tıklayın!

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre IŞİD Musul'un Rabia kasabasından Şengal ve Batı Kürdistan sınırındaki Cezaa hattına uzanan alana büyük bir güç yığmış durumda. Saldırılar 26 Eylül akşamı eş zamanlı olarak başladı. Cezaa-Şengal hattındaki saldırıların da büyük bir güçle ve ağır silahlarla gerçekleştiği bildiriliyor. Çatışmalar 29-30 Eylül gecesi de sürdü.