BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  DÜNYA

Kürtler, PYD'nin baskılarına karşı açlık grevinde

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki baskılarına karşı Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinin, Haseke'nin Kamışlı ilçesinde başlattığı açlık grevi beşinci gününde devam ediyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki baskılarına karşı Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinin, Haseke'nin Kamışlı ilçesinde başlattığı açlık grevi beşinci gününde devam ediyor.

ENKS'ye bağlı "Doğu Yerel Meclisi" üyesi Mervan Ahmed, Kamışlı’da Peşmerge cenazesine katılan 30’un üzerinde ENKS yönetici ve üyesinin alıkonulmasına işaret ederek, PYD'nin baskılarına tepki olarak başlattıkları açlık grevinin beşinci gününe girdiklerini belirtti.

ALIKONULAN KÜRTLER SERBEST KALANA KADAR

ENKS üyesi 22 kişinin, alıkonulanlar salıverilinceye kadar açlık grevini sürdüreceklerini ifade eden Ahmed, uluslararası örgütler ve PYD'ye destek veren ülkelerden, bu örgütle ilişkilerini gözden geçirmelerini istedi.

Ahmed, hukuksuz ve ahlak dışı uygulamalarına son vermesi ve ENKS üyelerini serbest bırakması için PYD'ye baskı yapılması çağrısında bulundu.

FİTNEYİ ÖNLEMEK İÇİN ULUSAL DİRENİŞ

ENKS Genel Sekreterliği Üyesi Faysal Yusuf da terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, ENKS ile yaptığı tüm anlaşmaları ihlal ettiğini söyledi.

Açlık grevini, "fitneyi önlemek için ulusal direniş" olarak nitelendiren Yusuf, "Başkalarına daha iyi bir yaşam sunmak için açlık grevi yaparak kendi hayatlarını ortaya koyuyorlar." dedi.

SİYASİ TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN

Yusuf, uluslararası güçler ve insan hakları kuruluşlarından, PYD'nin uygulamalarıyla mücadele etmesini ve "siyasi tutukluların" serbest bırakılması için PYD'ye baskı yapmasını istedi.

ENKS Kamışlı Teşkilatı tarafından yapılan çağrı ile partililer, 12 Eylül Pazartesi günü PYD'nin baskılarını protesto etmek amacıyla açlık grevi başlatmıştı.

BARZANİ, KÜRTLERİN GELECEĞİNDEN ENDİŞELİ

ENKS çatısı altında yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (SKDP) 5 politbüro üyesi ile 9 parti üyesinin, 15 Ağustos'ta PYD tarafından alıkonulduğu bildirilmişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani de PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki baskılarını eleştirerek, "Suriyeli Kürtlerin geleceğinden endişeliyim. PYD, Kürtlerin yaşadığı bölgelerin tamamına el koymuş durumda. PYD, buralarda PKK'nın siyasetini uyguluyor. Türkiye ise PKK ile bir savaş durumunda." açıklamasında bulunmuştu.