BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  DÜNYA

Kürtler Kerkük'te son noktayı koyuyor!

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Kerkük Ofisi’nin açılışı yapıldı.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Muhammed, “Kerkük’ün Kürdistan’ın bir şehri olduğunu ve referandum yapacaklarını” ifade etti.
 
Yusuf Muhammed, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Kerkük Ofisi’nin açılışını yaptı. Açılış töreninde kameraların karşısına geçen Yusuf Muhammed, ofisin Kerkük halkı ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında bir köprü olacağını belirtti.
 
Parlamento Başkanı, “tartışmalı bölgeler” diye adlandırılan yerlere ilişkin olarak, Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinin uygulanması için Bağdat’ı sonsuza kadar beklemeyeceklerini ifade etti.
 
Muhammed, Kerkük’ün Kürdistan olduğunu ve Birleşmiş Milletler ’in (BM) desteğiyle referandum yapacaklarını belirtti.
 
Kerkük Valisi Necmeddin Kerim de, Kerkük halkının Kürdistan bölgesi seçimlerine katılmaları için bir yasa tasarısı hazırlanmasını istedi.
 
Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kerkük Ofisi Sorumlusu da, Kerkük’ün Kürdistan Bölgesi’ne bir adım daha yaklaştığını aktararak, il için özel bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirtti.
 
Kerkük halkından törene katılanlar da, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun ofisinin daha önce açılması gerektiğini ifade etti. Kerküklüler, ofisin tartışmalı bölgelerin sorunlarına ilişkin çözümler üreteceğini temenni etti.