BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  POLİTİKA

Kürtler kardeş sözünden tiksiniyorum

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti’lilerin 'Kürt kardeşlerimizin sorunu var' sözlerine öyle bir tepki gösterdi ki...

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti’lilerin “Kürt sorunu diye bir şey yok; Kürt kardeşlerimizin sorunu var” sözlerini hatırlatarak, “Kürtler'in kardeş sözünden tiksindiğini, artık kusacağını” söyledi.

AK Parti’nin Kürt sorunu konusundaki açıklamalarına tepki gösteren BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “eşitlik talebini görün” dedi.

BIRAKIN MANİKÜRCÜ TERİMLERİNİ

 “Bu toprakların en kadim meselesi nedir? Hangi parti bu meseleye çözüm önerisi getirdi?” diye soran Önder, AKP'nin çözümünün, güvenlikçi yaklaşım olduğunu, “Kürt sorunu diye bir şey yok; Kürt kardeşlerimizin sorunu var” dediğini söyledi. Önder, Kürtler'in kardeş sözünden tiksindiğini, artık kusacağını belirterek, “Bırakın kardeşlik demeyi ya da manikürcü terimlerini, etmiş, tırnakmış... Bunlarla sosyolojik bir mesele çözülemez. Eşitlik, en tılsımlı şey budur” dedi.

KÜRTLER BU TOPRAKLARDA SİZDEN ÖNCE VARDI

Elindeki bir fotoğrafı gösteren Önder, sözlerini, “Burada, gaz bombalarıyla iki tabuta müdahale ediyorlar. Talep, '500 metrelik yoldan yürüyerek cenazemizi defnedeceğiz' diyorlar. Ölüye yumuşaklıkla muamele edilir. Bu olay, on gün önce oldu. Bu fotoğrafta da annesi var. Siz, bu topraklara gelmeden önce Kürtler, bu toprakların kadim haklarından biriydi. Cenazeye, cenaze cemaatine bu yapılır mı?” diye sürdürdü.

Önder, Kürtler'in, “demokratik özerklik” önerdiğini ifade ederek, “Demokratik özerklik, bölünmüş olan bu ülkede, Kürtlerin bu ülkeyi bütünleştirme çabasıdır. Kürtler, federasyon, ayrılık isteseler bunu söylemekten imtina edecek adamlar değil” dedi.