BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  GÜNCEL

Kürtler HDP'nin seçim zaferini kutluyor!

HDP'nin seçim barajını aşması nedeniyle Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı'da kutlamalar yapıldı.

Abone ol

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması üzerine Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı'da kutlama programları düzenlendi.

Hakkari'de, Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek, partilerinin başarısını kutladı.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, kentte oyların yüzde 86'sını alarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, başarılı sonuca katkı sağlayan herkese teşekkür etti.



Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde düzenlenen kutlama programlarına katılan çok sayıda kişi, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekip geç saatlere kadar eğlendi.

Kutlamalar havai fişek gösterileriyle sona erdi.



Muş

Muş'ta, Belediye Meydanı'nda toplanan HDP'liler, Kürtçe şarkılar eşliğinde kutlama yaptı.



HDP Muş milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım'ın konuşmalarının ardından kutlamalar, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylarla devam etti.



Kutlamaların sonunda kalabalık arasındaki bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak İstasyon Caddesi'nden Yeşilyurt Mahallesi'ne yürüdü.

Polis ekiplerinin uyarısı sonucu grup olaysız dağıldı.

Bitlis

Bitlis'te, Gökmeydan'da düzenlenen kutlama programında partililer Kürtçe şarkılar ile davul ve zurna eşliğinde halay çekti.



HDP'den Bitlis milletvekili seçilen Mahmut Celadet Gaydalı, hep beraber başarıya ulaştıklarını belirterek, "Bu ekip işidir. Çok güzel bir ekip kuruldu. Ekiptekilere şükranlarımı sunuyorum. Bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Milletvekili seçilen Mizgin Irgat ise Bitlis'in en güzel tarihini yazdığını belirtti.

Irgat ve Gaydalı'nın konuşmalarının ardından vatandaşlarla halay çektiği program havai fişek gösterisiyle son buldu.

Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programa katılan çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamalar sırasında, "Bayrakla hiçbir sorunumuz yoktur" anonslarının yapılması dikkati çekti.

Ağrı

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması Ağrı ve ilçelerinde de kutlandı.



HDP Ağrı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa Belediye Başkanı Sırrı Sakık, milletvekilleri Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Konuşmaların ardından vatandaşlar, yöresel sanatçıların okuduğu şarkılarla halay çekti. Kutlamalar havai fişek gösterileriyle devam etti.

Van

HDP’nin seçim zaferini kutlamak amacıyla yapılan Van’da düzenlenen şenliğe büyük bir kitle katılırken, kutlamada konuşan ve bütün kesimlere ayrı ayrı teşekkür eden HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, “Birisi var ki, bu büyük zaferimizin asıl mimarıdır. HDP projesinin ilham kaynağı, bu büyük zaferin sahibidir. Bu kazandığımız zaferi ona armağan ediyoruz. Halklarımızın Başkanı Sayın Öcalan’a” diye konuştu.

Kutlamalar, demokrasi mücadelesinde ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler anısına “Şehîd Namirin” (şehitler ölmez) sloganları eşliğinde saygı duruşu ile başladı. Coşku, HDP’nin bölgede elde ettiği zafer ve AK Parti’nin kaybının milletvekili sayılarının açıklanması ile doruğa çıktı. Kutlamalarda ilk olarak MKM sanatçısı Nihal Ay sahne aldı.

Batman

Batman'da ise yüzbinlerin katılımı ile Newroz Meydanı’nda kutlama yapıldı.

Batman'da HDP'nin seçim saferi, 2 gündür gece gündüz kutlanıyor. Kentin dört bir yanında devam eden kutlamaların kontrol altına alınması için kitle Newroz Meydanı’nda yapılacak olan kutlamaya davet edildi. Newroz Meydanı’na sığamayan yaklaşık 300 bin kişi, otogar ve miting alanın dışında bulunan tarlalarda mitingi izledi.



Coşkunun yüksek olduğu alanı Abdullah Öcalan'ın posterleri ile donatıldı. Sarı, kırmızı, yeşil flama ve PKK bayrakları ile kutlama alanına akın eden yöresel kıyafetli kadınlar, kemence önünde halaylar çekti. Binlerce araçlık konvoyla kent merkezinde tur atan kitle, Newroz Meydanı’na geldi. Yerel müzik gruplarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlenen kitle, Çerxa Şoreşê Marşını okuyarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 



HDP Batman milletvekilleri teker teker sahneye çağırılarak teşekkür mesajlarını okudular. Milletvekilliği sona eren HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt halkının onurlu direnişi sayesinde İmralı'ya özgürlük selamını gönderdiğini kaydederek, vekil olarak yaptığı son konuşmasında; "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a verilen en güzel selam halkımızın özgürlük zaferi oldu. Bu zafer Kobanê'de cephe mevzilerinde direnen YPJ/YPG savaşçıların verdiği bedel sonucu kazanılmıştır. Kandil'de barış müzakerelerini yürüten KCK'lilerin emeği sonucudur, bu zafer Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesinin zaferidir" diye konuştu.



Kitle dakikalarca "Öcalan, Öcalan", "Selam İmralı’ya bin selam", "Biji Serok Apo" sloganları attı.

Newroz Alanı’nda yer bulamayan on binlerce kişi, Yılmaz Güney Sineması’nın parkında toplanarak havai fişeklerle kutlamalarını sürdürüyor.