BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kürtler HDP'nin çağrısını dinlemedi

AK Parti MKYK üyesi Bülent Gedikli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti'li Bülent Gedikli, katıldığı bir televizyon programında Demirtaş'ın çağrısı sert dille eleştirdi.

"Diyarbakır'da, Sur'da Kürt vatandaşlarımızı sokağa dökme gayretleri de amacına ulaşamadı. Bölge halkımız bunlardan yaka silkiyor

İşte Bülent Gedikli'nin gündeme dair açıklamalarından satırbaşları;

"AYM KUSURA BAKMASIN"

Gedikli, 2007'deki 367 faciasından sonra AYM'nin masaya yatırılmasını gerektirmişti. Bu düzenlemeden sonra ikinci bir garabet yaşadık. Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan halkın oylarıyla seçilmiştir, kamu vicdanını temsil eder. Bu açıklama şahsını bağlar diyemezsiniz. Devlet sırlarını ifşa etmiş ve gazeteciliği ajanlık için aracılık etmişler ve dava devam ederken AYM araya girip açıklama yaptı. AYM herkes karara uyacak derken beni eleştiremezsiniz demek istiyor hiç kusura bakmasın eleştirilir.

"YURTDIŞINDA GAZETECİLİK FAALİYETLERİNDEN İÇERİ ATILIYORUZ DİYORLAR"

Fransa'da Le Monde gazetesi devlet sırlarını ifşa ettiği için gazetecileri hapse girdi. Hayran olduğunuz Batı'da uygulama böyle. Bireysel başvuru yapılabilmesi için tüm yargı yollarının tükenmiş olması gerekiyordu. AYM sevdiği dosyalarını öne çekiyor! 40 günde kararı nasıl alabilmiştir? Yıllardır bekleyen dosyalar varken neden bu dosya. Yurt dışında gazetecilik faaliyetinden dolayı hapse atılıyoruz diye yalan söylüyorlar! Ağır cezalık suçları böyle yutturuyorlar. Türkiye bölgesinde Suriye'de yaşananlar, PKK ve uzantısı terör örgütleriyle uğraşırkenajanlığın yolunu açtılar.

"KÜRT VATANDAŞLARIMIZ SOKAĞA ÇIKMADI"

Eskiden çok uluslu şirketler vardı,şimdi çok uluslu terör şebekeleri var! Bu şebekelerle Türkiye mücadele ederken bir de bu. Çözüm sürecinde Kandil'e biz silah bıraktırırız diyordu bu HDP'liler ne oldu? "Sırtımızı PKK ya YPG ye dayadık" diye açıklama yapıyor HDP'nin vekil sıfatında olan insanları. Nereden... Nereye gelmişler. Diyarbakır'da, Sur'da Kürt vatandaşlarımızı sokağa dökme gayretleri de amacına ulaşamadı. Bölge halkımız bunlardan yaka silkiyor

"PKK KÜRTLERİ KATLEDECEKTİ"

Bölgedeki halkı sokağa dökmeye çalışan, kullanmaya çalışan HDP'li yöneticilerin çocukları nerelerde okuyorlarsa getirsin bölgeye. Kürt kardeşlerimize PKK ve uzantısı partiden daha fazla zarar veren olmamıştır. Güvenlik koridorlarına bomba döşediler, o koridorlardan Kürt vatandaşlarımız geçerken patlatıp katledecekti PKK, sonra devlet soykırım yapıyor diyeceklerdi.