BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  DÜNYA

Kürtler çözümün içinde olmazsa...

Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, "Kürtler çözümün içinde olmadığı takdirde, Suriye’de demokratik b...

Abone ol

Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, "Kürtler çözümün içinde olmadığı takdirde, Suriye’de demokratik bir barıştan bahsetmek mümkün değildir" dedi.
BDP’nin daveti üzerine Diyarbakır’a gelen PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında düzenlendiği basın toplantısında Diyarbakır’da yaptığı temasları ve Suriye’deki gelişmeleri açıkladı. Toplantıya, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da katıldı. Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum örgüt temcileri ve dini kanaat önderleriyle biraya geldiğini anlatan Abdullah, görüşmelerde Suriye’nin kuzeyi başta olmak üzere birçok konu değerlendirdiklerini söyledi. PYD olarak, demokratik bir çözüm projelerinin olduğunu ifade eden Abdullah, bu projenin hem Suriye’nin kuzeyi hem de tüm Suriye halkı kapsadığını dile getirdi. Amerika’nın Suriye’ye olası müdahalesini de değerlendiren Abdullah, saldırıya karşı olduklarını, eğer bir saldırı olursa sivillerin hedef alınmaması gerektiğini dile getirdi. Suriye’de, Kürtlerin içinde olmayacağı her hangi bir çözümün çözüm olmayacağını anlatan Abdullah, "Kürtler, bu çözümün içinde olmadığı takdirde, Suriye’de demokratik bir barıştan bahsetmek mümkün değildir. Rojava’da silahlı çeteler, Kürtlere yönelik katliam gerçekleştiriyor. Bu katliamlara sessiz kalmak, katliamlara destek vermek demektir. Eğer saldırılar devam ederse, Kürtler mücadelelerinden geri adım atmaz" dedi.
(İHA)