BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,24
HABER /  GÜNCEL

Kürtler akın akın IŞİD'le savaşa gidiyor!

Terör örgütü IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan binlerce Kürt, savaşmak üzere Kobani’ye geri dönüyor.

Abone ol

Binlerce Kobanili ailelerini Türkiye’ye emanet edip savaşmak için Kobani’ye döndü. IŞİD’e karşı topraklarını korumak için sınır kapısına yığılan binlerce genç bir an önce topraklarına dönmek için adeta birbirini ezdi.

SURİYE'YE GİTMELERİNE İZİN VERİLDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kürtlerin kontrolünde bulunan Suriye’ye bağlı Kobani ilçesinde ilerleyişini sürdürüyor. 3 koldan ilçeye saldıran IŞID’in yüzlerce Kobaniliyi öldürdüğü belirtiliyor. Son 4 günde yaklaşık 80 bin Kobanili Suruç sınırından Türkiye’ye sığındı. Ailelerini Türkiye’ye emanet eden binlerce Kürt genci savaşmak için ülkelerine geri dönüyor.

Mürşitpınar Sınır kapısına gelen binlerce Suriyeli sınır kapısında yaklaşık 2 saat bekledikten sonra Suriye’ye bırakılmaya başlandı. Gençlerin yanı sıra bazı kadın ve yaşlılar da sınır kapısından Suriye’ye geri döndü. Burada barınacak yer bulamadıklarını anlatan Suriyeli yaşlı ve kadınlar, ‘öleceksek toprağımızda ölelim’ diyerek barınacak yer ve kendilerini doyuracak yiyecek bulamadıkları için bin bir umutla geldiği Türkiye’den geri döndü.

SURİYE'YE GEÇMEK İÇİN BİRBİRLERİNİ EZDİLER

Öte yandan Kobaniye dönen gençler de Suriye’den kaçan genç hemşerilerine ‘Kobani’ye dönün’ çağrısında bulundu. Topraklarında mücadele etmek için sınır kapısı önünde kuyruğa giren gençler, bir an önce geçmek için adeta birbirini ezdi. Aralıklarla izdihama neden olan geçişler kontrollü bir şekilde yapıldı.

Savaşmak için Kobaniye geri dönenlerden biri de Mahmut Mustafa idi. Mahmut Mustafa tüm Kobanililere dönün çağrısında bulundu. "Bugün dönmezseniz, bu toprağın değilsiniz" diyen Mahmut, "Bugün buradaysanız buradasınız, değilseniz bir daha dönmenize gerek yok. Eğer savaşamıyorsanız, savaşacak güçte değilseniz de evinizde ölümü bekleyin. Şehir boşalmasın" ifadelerine yer verdi.

GELDİK REZİL OLDUK 

Suriye’ye dönen Ahmet Müslım adlı bir genç ise "Ailemi getirip buraya bıraktım. Şimdi de vatanıma dönüyorum. Vatanımızı kime terk edeceğiz? IŞİD’e mi terk edelim? 2 gündür buradayız. Bizi dövüyorlar. Ne uyuyabiliyoruz, ne doyurabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Dönenler arasında yaşlılar da bulunuyor. Sınırı geçmeye çalışan bir yaşlı, "Geldik, rezil olduk dönüyoruz. Uyuyacak, oturacak bir yer bulamıyoruz" diye konuştu.

Kobani’de savaşmak isteyenler arasında Türk vatandaşları da var. Sınır kapısına gelen bir genç Diyarbakırlı olduğunu, Kobani’deki halkın yanında savaşmaya gittiğini dile getirdi. Bu arada sınır kapısından gruplar halinde geçenler kimlik bilgileri alındıktan sonra geçti.

kurt.20140922151447.jpg

suriye.20140922151503.jpg

kobane.jpg