BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,26

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

Güney amerika'yı 'kurtlar' bastıtürk dizilerinin izlendiği ülkelerin sayısı 40’ı geçti. ezel, balkanlara açılırken, kurtlar vadisi, arjantin ve şili’ye çıkarma yaptı. diziler reyting rekorları kırarken oyuncuları, izleyenlerin kahramanı oluyor

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

Güney Amerika'yı 'Kurtlar' bastı

Türk dizilerinin izlendiği ülkelerin sayısı 40’ı geçti. Ezel, Balkanlara açılırken, Kurtlar Vadisi, Arjantin ve Şili’ye çıkarma yaptı. Diziler reyting rekorları kırarken oyuncuları, izleyenlerin kahramanı oluyor

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

En son Adanalı dizisinde canlandırdığı Pamuk karakteriyle oyunculuktaki ustalığını ortaya koyan tiyatrocu Ekin Türkmen’le Los Angeles’ın asude semti Santa Monica’da bir kafede oturuyoruz. Kafenin önünden geçen bir kadın grubu bizi süzüyor. Kıyafetlerinden Ortadoğu kökenli olduğunu anladığımız grup, ikircikli bir kararsızlık ve merakla kafenin önünden birkaç kez geçip dikkatli dikkatli bakıyorlar. Sonunda biri cesaretini toplayıp bize yaklaşıyor ve soruyor: “Siz o Türk dizisinde oynayan kız değil misiniz?” Evet, cevabını alınca havalara uçuyorlar. Kalabalık bir grup bir anda Ekin’in etrafını sarıyor, birlikte fotoğraf çektirip imzasını alıyor. Oynadığı dizi hakkında sonu gelmeyecek sandığımız sorular sıralıyor. Bütün bunlar oradan geçen Amerikalıların şaşkın bakışları altında oluyor.

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

Libya kökenli ABD vatandaşı arkadaşım Nebras Mashena, ailesinin ısrarına dayanamayarak memleketinden bir kızla evleniyor ve kızın ısrarına dayanamayarak balayını geçirmeye İstanbul’a geliyorlar. Sonraki gün onlarla kaldıkları otelin lobisinde buluşuyor ve soruyorum: “Size ayırabileceğim bir günüm var; İstanbul’da nereleri görmek istersiniz?” Kız gülümsüyor ve çantasından Gümüş dizisinin çekildiği Abut Efendi Yalısı’nın fotoğrafını çıkarıyor. Onlara İstanbul’da birçok tarihi mekânın ve doğal güzelliklerin bulunduğunu anlatmaya çalışıyorum fakat Gümüş diyor başka bir şey demiyorlar. Çaresiz gidiyoruz. O gün onları Kızkulesi ve Hidiv Kasrı da dahil olmak üzere pek çok mutena mekâna götürüyorum fakat hiçbir yerde yalıda oldukları kadar mutlu olmuyorlar. Döner dönmez Facebook sayfalarına orada çektiğimiz fotoğrafları yüklüyorlar ve altları, bir gün içerisinde onlarca yorumla doluyor.

Kurtlar Latin Amerika'yı bastı

Kanada’da yaşayan kukla ustası arkadaşım Emil Molho’nun Sofya’da yaşayan kayınvalidesinin adı Vera Panova. 70’li yaşlarındaki bu kadın, ne zaman televizyonda Kurtlar Vadisi ya da başka bir Türk dizisi başlasa, telefonu hiçbir şey söylemeden damadının ve kızının yüzüne kapatıyor. Yine bir gün Kurtlar Vadisi’ni seyrederken kapı çalınıyor. Kapıyı çalan kişiler ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınmaması için imza topladıklarını’ söylüyorlar. Vera, elindeki bastonla onları apartmanın kapısına kadar kovalıyor. Kaçanlardan biri merdiven sahanlığındaki boşluğa basıyor ve düşüp burnunu kırıyor.