BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Kurtiz'in ölümü Çarşı'ya ikinci şoku yaşattı

Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Çarşı grubunun Tuncel ağabeyi yıllar önce bu sözlerle Çarşı hayranlığını dile getirmişti.

Abone ol

Tuncel Kurtiz'in ölümü bugün Beşiktaş'ın Çarşı grubuna ikinci şoku yaşattı.

Sabah saatlerinde düzenlenen bir operasyonla Beşiktaş'ın efsane tribün lideri Alen Markaryan gözaltına alındı. Öğlen saatlerinde ise Çarşı Tuncel ağabeyini kaybetti.

Peki Tuncel Kurtiz'i Çarşı grubu için bu kadar özel yapan şey neydi? İşte Kurtiz'in kendi sözleriyle Çarşı hayranlığı...

"Muhalifin, Beşiktaş'ın Çarşı grubundan yanayım. Çarşı her şeye karşı"

Tuncel Kurtiz 2010 yılında ses getiren Siyah Beyaz filmiyle ilgili bir röportaj vermişti. Röportajda hayata bakış açısını anlatmış ve Çarşı grubuna hayranlığını dile getirmişti.

O günden sonra Çarşı grubunun Tuncel ağabeyi olan Tuncel Kurtiz'in 2010 yılında verdiği röportajdan bir bölüm ise şöyleydi:

...Çünkü benim de hayallerim var, ütopik dedikleri düşüncelerim var. İnsanlığın daha adil, güzel bir dünyada yaşamaya hakkı olduğuna inanıyorum. Bütün insanların kardeş olduğuna inanıyor, ırkları küçümsüyorum. Ben muhalifim, onun için Beşiktaş'ın Çarşı grubundan yanayım, Çarşı her şeye karşı. Bilimden yanayım ama yanılan bilimden yanayım. Adorno'nun dediği 'Anadil anavatandır' sözünü çok seviyorum. İnsanlığın özgür yaşamasını düşünüyorum, demokrasinin ne olduğunu düşünüyorum. Demokrasi nedir acaba? Özgür düşünmektir önce, düşündüğünü söyleyebilmektir. Eşitlik de demokrasinin sloganlarından birisidir. Eşitlikten neyi kast ediyoruz peki? Okula gidebilmeyi, ayakkabı giyebilmeyi, ekmek yiyebilmeyi, banyo yapabilmeyi, eşit ücretler alabilmeyi değil mi? İşte ben Siyah Beyaz'da bu düşünceleri savunan bir adamı oynamaya çalıştım.

ALEN MARKARYAN GÖZALTINA ALINDI... TIKLAYIN