BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Kürtçe şarkı okumadı diye öldürüldü

Kürtçe şarkı okumadığı iddiasıyla şarkıcıya kurşun yağdı.

Abone ol

Mersin'de bir barda meydana gelen 'Kürtçe şarkı' tartışması cinayetle son buldu. Bara gelen müşteri, 'Kürtçe şarkı' söylemeyen sanatçıların üzerine kurşun yağdırdı. Olayda 1 sanatçı öldü, biri gitarist 2 kişi de yaralandı.

3 MÜŞTERİDEN İSTEK

Edinilen bilgiye göre olay, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Jasmin Türk Bar'da meydana geldi. İddiaya göre 2 arkadaşı ile birlikte gece saat 01.00 sıralarında bara gelen M.B., bir süre oturduktan sonra sanatçılardan 'Kürtçe' şarkı söylemelerini istedi.

"KÜRTÇE ŞARKI BİLMİYORUM" CEVABI

Ancak sanatçılar, 'Kürtçe' şarkı bilmediklerini belirterek müşterinin bu talebini geri çevirdiler ve şarkılarını Türkçe söylemeye devam ettiler. Bunun üzerine, müşteriler ile sanatçılar ve bar işletmecileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.



BAR KAPANDIKTAN SONRA GERİ DÖNÜP KURŞUN YAĞDIRDILAR

3 müşteri yaşanan tartışmanın ardından bardan ayrıldı. Ancak yaklaşık 1 saat sonra kapanmak üzere olan bara geri dönen M.B., sanatçıların üzerine kurşun yağdırdı. Olayda Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk (38), vücuduna isabet eden 2 kurşunla ağır, gitarist Göktay Okçu (37) ile garson Ramazan Koç hafif yaralandı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Ağır yaralanan Öztürk, kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Diğer yaralılardan Göktay Okçu Toros Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, garson Ramazan Koç ise Mersin Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
 
Bu arada saldırgan M.B. silahı ile birlikte kayıplara karışırken, polis olayla ilgili olarak M.B. ile birlikte Ş.P. ve M.P. adlı kişilerin da arandığını bildirdi.