BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kürtçe ağıtlar yürekleri dağladı

Van'da döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Ardahanlı Burhan Kılıç'ın evinden yükselen ağıtlar yürekleri dağladı.

Abone ol

Van'ın Gürpınar ilçesi Yalınca köyü dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Ardahanlı Burhan Kılıç'ın evinden yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. 

Terör örgütünce araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er Burhan Kılıç'ın cenazesi bugün memleketi Ardahan'a getirildi. Kılıç'ın şehit haberini alan Hacı Ali köyündeki yakınları büyük bir acı yaşadılar. 
Kılıç'ın yiğeni Sinan Mavzer gururlu olduklarını belirterek, "Haber aldık, şehit olmuş şok olduk. Ama gururluyuz. Burhan hayat dolu biriydi. Askerliğine ise çok sevinçli gitmişti" dedi. 
Kılıç'ın evinde yakılan Kürtçe ağıtlar yürekleri dağladı. Anne Zeytun Kılıç, ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınları göz yaşlarına hakim olamadılar. 
Şehidin taş duvarlı evine dev bir Türk bayrağı asıldı. 

DOĞMADAN BABASINI KAYBETTİ 

Şehidin henüz doğmadan 1986 yılında babası Şemistan Kılıç'ı kaybettiği öğrenildi. 7 çocuklu ailenin oğlu olan şehit Burhan Kılıç'ın ağabeyi Tekin Kılıç ise 1996 yılında çıktığı elektrik direğinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. 

Şehidin cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından Ardahan merkeze 32 kilometre mesafedeki Nebioğlu köyünde toprağa verileceği belirtildi.