BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  GÜNCEL

Kurtarılan rehinelerin Başbakan'dan tek bir isteği var

IŞİD'in elinden kurtarılan rehineler, uçakta Başbakan'a "30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin" diye istekte bulundu.

Abone ol

Tüm türkiye'nin kilitlendiği 49 rehine, operasyonla kurtarıldıktan sonra özel uçak "TUR" ile saat 11.30'ta, Şanlıurfa GAP Havaalanından Ankara'ya getirildi. Rehineler, Başbakan Davutoğlu'ndan sadece tek bir istekte bulundular.

Uçakta serbest kalan özel harekatçılardan biri Davutoğlu'ndan hac ricasında bulundu. Özel harekatçı "Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay" dedi.

DAVUTOĞLU'NA HAC RİCASI

Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile daha sonra uçaktaki Türk vatandaşlara çiçek dağıttı ve sohbet etti.

DAVUTOĞLU: ELHAMDULİLLAH SAĞ GELDİNİZ YA...

Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.