BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42

Kürtaj cinayet midir?

Başbakanın "yasaksevici" olduğu aşikar, hani herkesin hanesinde gözü olsa "bana ne" diyeceğini sanmıyorum. Milletin cebindeki sigara paketini kırar atar, belediyelerinde içki yasaklanır, Milli bayramlarda Atatürk anıtına çiçek bırakılmasını engelleyen güv

Başbakanın "yasaksevici" olduğu aşikar, hani herkesin hanesinde gözü olsa "bana ne" diyeceğini sanmıyorum. Milletin cebindeki sigara paketini kırar atar, belediyelerinde içki yasaklanır, Milli bayramlarda Atatürk anıtına çiçek bırakılmasını engelleyen güvenlik güçleri anıtların etrafını sarar, falan filan… Yani başbakan,  "yasak olsun çamurdan olsun" der.

Ama eğer Başbakan, "tedbir alınmadan meydana getirilmiş bir canlının yaşamına son vermek cinayettir" demek istediyse ben de kendisine katılıyorum.

Kürtaj cinayettir!

Beş dakikalık zevk için sonunu düşünmemek, olacakları hesaplamamak, daha sonrasında da bir canlının doğmasını engellemenin insani bir tarafı olamaz.

Fakat kürtajın gerekli olduğu durumlar olabilir, ayrıca bu yaklaşım kişilerin, özellikle kadının vereceği bir karardır.

Devletin aile planlaması konusunda toplumu bilinçlendirmesi belki biraz kürtajın azalmasına yardımcı olabilir ama "yasak" demek toplumda çok farklı tepkiler yaratacaktır.

Tecavüzcüsüyle evlendirilmek istenen gepegenç kızlar var bu ülkede…

Çocuklara musallat olan iğrenç tipler, çocuk anneler var bizlere biraz uzak bazı memleketlerde…

Töre cinayetleri dur durak bilmeden devam etmekte…

Ayrıca birinin karnındaki bebekten bir başkasına ne?

Bence başbakan kürtaj ve sezaryen yasaklansın demek istemedi, dili sürçmüş olabilir, ya da ne bileyim İdris Naim Şahin'le takılmış olabilir.

Başbakanın ne demek istediğinden çok AKP'nin en samimi bakanının açıklaması biraz olsun içimi rahatlattı.

Fatma Şahin'in bu konudaki açıklaması yine başbakanın, Pakistan'da yaptığı Uludere ile ilgili açıklamalardan sonra gelen eleştiriler nedeniyle bir anlık öfkeyle bir açıklama yaptığını gösteriyor.

Bir türlü mantığını kuramadığım Uludere olayı ile kürtaj bağlantısı yapmasının da elbette bir sebebi vardır!

Dili sürçmediyse bile kelimeler sürçmüş olabilir!

Sezaryen meselesine gelince, şaşıracaksınız ama bu konuda başbakana katılıyorum, tabii sezaryeni de tamamen yasaklamaya kalkmayacaksa!

Ülkemizde "moda" olan sezaryen doğum maalesef sıradan ameliyat haline geldi. Çocuğunun doğum tarihini ayarlamaya çalışan ebeveynler yüzünden dünyaya gözlerini erkenden açmak zorunda kalan bebekler var.

Dünya Sağlık Örgütü de normal doğumdan yana, bir çok ülkede sezeryan mecbur kalmadıkça önerilmiyor.

Başbakanın Uludere ile kürtaj kelimelerini aynı cümle içerisinde geçirmesini asla doğru bulmuyorum ama ben de kürtaja karşıyım!

Yasaklanmasına daha çok karşıyım!

Sezaryene gelince…

İnsanlardan başka hangi canlı evladı için çekeceği acının dozunu ayarlamaya çalışır ki!

Ayrıca Uludere'deki vahşetin üzerini hangi mesele kapatabilir ki?

 

twitter.com/nsrnylmz