BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

Kürt vatandaşı olarak savaşmaya hazırım

Sinop'ta yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar, evlerine ve köyün en yüksek mevkisine Türk bayrağı asarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Abone ol

Bayramca Köyü Gedikoğulları Derneği Başkanı Gedikoğlu, terör olaylarını protesto ederek, "Terör örgütü ve yandaşlarına sesleniyorum; bir an önce elinizi eteğinizi bu işlerden çekin, yoksa topyekun yok olacaksınız" dedi.

Yaklaşık 200 yıl önce doğu illerinden çeşitli nedenlerle göç eden Kürt kökenli vatandaşlar, Sinop Boyabat ilçesi Bayamca köyüne yerleşti.

80 hanenin bulunduğu ve nüfusunun tamamı Kürt kökenli vatandaşlardan oluşan köyde bazıları evlerine bayrak asarak, bazıları da evinin duvarlarına Türk bayrağı resmi çizerek PKK terör örgütünün saldırılarını protesto ediyor. 

Bayramca Köyü Gedikoğulları Derneği Başkanı Vedat Gedikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı ne pahasına olursa olsun böldürmeyeceklerini söyledi.

BAYRAK HİÇBİR ZAMAN İNMEYECEK

"Bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek" diyen Gedikoğlu, "Terör örgütü ve yandaşlarına sesleniyorum; bir an önce elinizi eteğinizi bu işlerden çekin, yoksa topyekun yok olacaksınız. Bunun başka çaresi yok. Burada yaşayan insanların tamamı eline silahı alıp ülkenin neresinde savaş varsa oraya gidip savaşacak durumdadır. Canla başla insanlarımız bunu istemektedir" ifadelerini kullandı.

DOĞUDAKİ VATANDAŞLARIMIZ DEVLETİNE SAHİP ÇIKSIN

 Gedikoğlu, Doğu ve Güneydoğdu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların zor günler geçirdiğini bildiklerini ancak devletin her zaman onların yanında olduğunu dile getirdi. 

Meselenin Kürt meselesi ile ilgisi olmadığını vurgulayan Gedikoğlu, "Bu olaylarda dış güçlerin eli var. Onun için o  bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlarımızın yaşam şartları bizim gibi değil, bunu biliyoruz. Belki can ve mal korkusu yüzünden zor günler geçiriyorlar. Ona rağmen devletlerine sahip çıksınlar, devletimiz onların her zaman yanında" dedi.

KÜRT VATANDAŞI OLARAK SAVAŞMAYA HAZIRIM

Köy sakinlerinden Lütfi Gedikoğlu ise Kürt kökenli bir vatandaş olarak PKK terör örgütüne karşı savaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

PKK'nın Türk-Kürt kardeşliğini asla bozamayacağının altını çizen Gedikoğlu, "Şehit haberlerine, şehit olan insanlarımıza çok üzülüyoruz. Devletimiz müsaade etsin, doğuya giderim ve nerede bir sorun varsa terör örgütüne karşı dik durur, savaşırım. Burada yaşayan tüm Kürt vatandaşlar da daima buna hazırdır. PKK dahil, hiçbir terör örgütünü bu ülkede istemiyoruz. Herkes bunu böyle bilsin" diye konuştu.