BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Kürt sorunu değil rant sorunu

Antalya'ya atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'dan veda öncesi önemli açıklamalar.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, bölgede ele geçirilen uyuşturucu ile terör örgütünün mali kaynaklarına önemli ölçüde darbe vurulduğunu açıkladı.

Sağlam, “Çünkü, biz de biliyoruz ki herkes de biliyor ki bu Kürt meselesi falan değil. Rant meselesi.” dedi.

Antalya’ya atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili şehirdeki son basın toplantısını düzenledi. Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Demircan, Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Cemçetin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Sağlam, terör örgütünün finans kaynaklarının uyuşturucu madde ile ciddi bir mücadele gerçekleştirdiklerini söyledi. 

İSTEDİKLERİ GİBİ BİR ŞEY DEĞİLSE ONU YOK SAYIYORLAR

Sağlam, eline, poşete sarılı esrar maddesini alarak, “Bunların önü kesilmeden bazı şeylerin değişmesi mümkün değil. Çünkü biz de biliyoruz ki herkes de biliyor ki bu Kürt meselesi falan değil. Rant meselesi. Ne kadar hakkı hukuku verseniz de eğer kendileri ile yapılmış bir şey değilse, istedikleri gibi bir şey değilse onu yok sayıyorlar. Bu bir Kürt meselesi değil, bu bir rant meselesi. Bunlar da rantiyecidir. Ama bu memleket, bu insan, Anadolu insanı bu işi çıkış olarak görüyor, bu işe destek veriyor, bunlarla yeteri çapta her gün güçlenerek bunların üzerine gidiyor emniyet.” diye konuştu.

Sağlam, bölgede ele geçirilen uyuşturucu ile örgütün mali kaynaklarına önemli ölçüde darbe vurulduğunu söyledi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’nin yaptığı 3 ayrı operasyonda 532 kilogram esrar ele geçirdiğini anlatan Sağlam, operasyonda ayrıca 655 adet 99 mm çapında, 385 adet 7.62 mm çapında G-3 mermisinin de bulunduğunu belirtti.

Mermilerin menşeinin İran, Irak ve Avrupa ülkeleri olduğunu belirten Sağlam, uyuşturucunun yakalanmasıyla birlikte örgütün gelir kaynaklarına önemli darbe vurulduğunu kaydetti. Diyarbakır’da görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Sağlam, “Diyarbakır’a severek geldim.” dedi.

Halkın, polise olan büyük desteklerini gördüklerini dile getiren Sağlam, şöyle devam etti: “Diyarbakır’da iyi bir ekip olduk. Yoğun ve zor işler yaptık. Ben buraları çok özleyeceğim. Daha güzel bir Diyarbakır’ı görme hayaliyle tekrar geleceğim. Buralara daha fazla hizmet etmek gerekiyor. Buradaki herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Halkın desteğinin devam edeceğine inanıyorum. Çünkü onların da terör belasından, uyuşturucu belasından bıktığını biliyoruz.” diye konuştu. Sağlam, daha sonra basın mensuplarıyla vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.