BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  GÜNCEL

Kürt şehit babasının cenazedeki isteği

Beytüşşebap'ta şehit olan 10 kahraman dün toprağa verildi.

Abone ol

Sonbahar hüznü Eylül'le değil, şehadetle geldi... Kurumaya yüz tutan yapraklar, Kırmızı-Beyaz tabutların üzerine serildi. Şırnak Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada şehit olan 10 Mehmetçik, dün toprağa verildi. 75 milyonun gözyaşları, 10 şehire aktı.

'VERGİMLE MAAŞ ALIYOR'

Ancak bir an vardı ki tüm ağıtlar Kürt babanın sözlerinde toplandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) naaşı veda için Antalya'daki Barınak Camii'ne getirildi.

Baba İlyas Sönmez, son kez evladının yanına gitti. Elindeki mendille tabutun başında nöbet tutan askerin gözyaşını sildi. Sonra da teröre lanet yağdırdı.

Sönmez, "Ağlayayım da yılanları mı sevindireyim. Benim vergimle maaşını alıyor, PKK'ya yardım ediyor. Kürt'ten milletvekili var, cumhurbaşkanı var, polis de var. Bu ne Kürt hakkıdır anlayamadım. İnşallah son şehit benimki olur" dedi.

Acılı baba sonra da saf tutan milletvekillerine dönüp BDP'liler için "Atın bunları Meclis'ten" diye seslendi. Sönmez'in naaşı Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1.20120905082806.jpg 

KARDEŞ SELAMI

GözyaşlarI oluk oluk aktı... Edirne'den Kars'a kadar 75 milyon şehitlerine ağladı. Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi. Şehit Er Osman Yıldız ise İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. . Şehit Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un son mekanı da memleketi Gaziantep'in kavruk topraklarıydı. Kardeşinin tabutu başına gelen Nuriye "O dağdakiler, leş sürüsü gibi itlere, çakallara yem olacak'' diyerek ağabeyine veda etti. Şehit Piyade Onbaşı Süleyman Güleç de Bursa İznik'in Müşküle Köyü'nde defnedildi.

EDİRNE'DEN TOKAT'A

1.20120905082912.jpg
Şehit Uğur Sağdıç'ın son vedası ise Tokat'ın Turhal ilçesindeydi. Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal Muğla'da, Şehit Sami Çiftçi Afyonkarahisar'da, Şehit Emrah Karataban da Edirne'de son yolculuğuna uğurlandı.

KATO'DA SICAK TAKİP

Şehitler son yolculuklarına uğurlanırken arkadaşları da görev başındaydı. Beytüşşebap'ta 20 teröristi öldüren güvenlik güçleri, düğmeye bastı. Kato ve Faraşin Dağları'na indirilen komandolar, terörist avına çıktı. Ayrıca sınıra hakim tepelerde bulunan bölgeler Kobra tipi helikopterlerle vuruldu.