BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  MAGAZİN

Kürt sanatçı Rojin Kürtleri Avatar'a benzetti

Ünlü Kürt sanatçı Rojin, Kürtler için ilginç bir benzetmede bulundu. Rojin, Kürtlerin Avatarlara benzediğini söyleyerek "Avatar kazanarak bu işi başaracaktır" dedi.

Abone ol

Kürtçe müziğin ünlü isimlerinden Rojin, bağımsız Kürdistan'ın kurulması gerektiğini ifade ederken, Kürt'leri James Cameron’un Avatar filmindeki Avatarlara benzettiğini söyledi.

"James Cameron’un Avatar filminde hep duadan ve tanrıdan medet umanlar var. Kürtler’i de Avatarlar'a benzetiyorum. Avatar kazanarak bu işi başaracaktır… Buna inanıyorum…"

DÜNYA BUNUN FARKINDA

Rûdaw'a konuşan Kürt sanatçı Rojin, bağımsız Kürdistan düşünceleri ile ilgili de şu ifadeleri kullandı; "Yıllardır bir çok Kürt’ün içinde mutlu olacağı, kendi ülkem diyebileceği “Bağımsız Kürdistan” özlemi var. Güneş balçıkla sıvanmaz! Dünya bunun farkında.

"BENİM NEDEN BAĞIMSIZ ÜLKEM OLMASIN"

Aşırı milliyetçi biri değilim ama, yaşadığımız coğrafyada çok kısıtlı imkanlarla medeniyet savaşı verdiğimiz çok açık! Kürtler’in devleti ve kendilerini sevmeye ihtiyacı var. Sınırın olsun sonra, sınırlar kalksın. Dünyada her halkın bağımsız ülkesi varsa benim neden olmasın?"

ROJİN KİMDİR?

Rojin, Mardinli Kürt baba ile Suriye Kürdü bir annenin beş çocuğundan ortancası olarak 1980 yılında Adana’da doğmuştur. Lise son sınıfta Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının Tiyatro Bölümü’ne girmiştir. Ancak belediye başkanı değişince kapatıldığı için Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümüne kaydolmuş ve Şan Bölümüne geçiş yapmıştır. Bu dönemde Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli olarak çalışmaya başlamış, Hiner Saleem’in filminde oynamasına izin verilmediği için yıllar sonra kadrolu olabildiği Erzurum Devlet Tiyatrosundan istifa etmek zorunda kalmıştır.