BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  DÜNYA

Kürt referandumunda savaş çıkaracak iller listesi!

IRAK'taki Kürt referandumu başlarken Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw'da yer alan liste savaş rüzgarları estirecek. Bağımsız Kürdistan devleti referandumuna katılan illerin listesi içinde Türkiye'nin savaş sebebi saydığı yerler de var.

Abone ol

IRAK'taki Kürt referandumu tüm uyarılara rağmen başlatılırken Rudaw sitesi bir liste yayınladı. Bu liste bağımsız Kürt devleti referandumuna katılan iller ve ilçelerin listesi. Listedeki iller aynı zamanda kurulmak istenen Kürt devletinin illeri ve ilçeleri oluyor.

Türkiye'nin savaş sebebi sayacağını duyurduğu Kerkük de bu listede yer alıyor. Bağdat yönetiminin görevden aldığı Necmettin Kerim koltuğunu boşaltmadı ve Kerkük'ü referanduma soktu. Listede Kerkük gibi konumu tartışmalı olan ve Türkmen yeri olarak bilinen Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesi, Diyala'nın Hanekin ilçesi ile Celavla ve Karatepe kasabaları da bulunuyor.

İşte Mesud Barzani'nin sitesinin yayınladığı listedeki iller ve ilçeler:
Erbil, Süleymaniye, Duhok, Kerkük, Halepçe, Selahaddin'in Tuzhurmatu ilçesi, Diyala'nın Hanekin ilçesi, Mendeli, Celevla ve Karatepe kasabaları ile Musul’un Şengal, Mahmur, Tılkeyf, Hemdaniye, Şeyhan ilçeleri ve  Zummar, Rabia, Nemrud ve Bertille kasabaları.

12 NOKTADA OYLAMA
Barzani'nin sitesinde "Kürdistan Bölgesi dışında' yaşayan seçmenlerin ise, elektronik sistem üzerinden oylamaya katılabilecekleri duyuruldu. Sitedeki habere göre Kürdistan Bölgesi’nde 7 bin, tartışmalı bölgelerde ise 5 bin olmak üzere toplam 12 bin noktada oylama kullanılacak.

5 MİLYON SEÇMEN
Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, tartışmalı bölgeler dahil olmak üzere referanduma katılması beklenen seçmen sayısını 5 milyon 200 bin olarak açıkladı.

Kerkük petrolü kimin? En çok Kürt mü Türkmen mi var?

Barzani'den son dakika referandum açıklaması kararını verdi