BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
HABER /  DÜNYA

Kürt milletvekilinden cesur pozlar

Belçika'da Kürt kökenli milletvekili Zuhal Demir'in verdiği cesur pozlar ülke gündemine oturdu.

Abone ol

Belçika Federal Meclisi üyesi Kürt kökenli milletvekili Zuhal Demir'in P-Magazine dergisine verdiği cesur pozlar, ülke gündemine oturdu.

Belçika'da ayrılıkçı Flaman partisi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) üyesi olan 35 yaşındaki Demir’in verdiği cesur pozlar için Federal Meclis'i seçmesi tartışma konusu oldu. Hürriyet Gazetesi'nden Güven Özalp'in haberine göre P-Magazine, ilk kez bir siyasinin bu tarz bir çekimle kapak olmayı kabul etmesini “tarihi” olarak değerlendirdi.

Demir’in kapak olduğu sayının tanıtımı derginin twitter hesabından, “Parlamentonun gerçek bombası” ifadeleriyle duyuruldu.Demir fotoğraflarla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada “Tabuları kırma konusunda sorunum yok. Bunu yapmaya cesaret eden ilk kişi ben oldum” dedi. Demir toplum nezdindeki kredibilitesi hakkında ise “Herkes benim kim olduğumu biliyor ve pozisyonlarımın farkındalar.

Bu hikayenin peşimden geleceğini düşünmüyorum. Aldığım tepkiler olumlu” diye konuştu. Federal Meclis Başkanı Siegfried Bracke, parlamento binasında yapılan çekimlerin sorun yaratacak nitelikte olmadığını belirterek, “İlginç bir söyleşi, güzel bir kadının fotoğrafları. Bununla ilgili herhangi bir sorunum yok” dedi.

ZUHAL DEMİR KİMDİR

Aslen Tuncelili bir Kürt olan Zuhal Demir, Belçika Federal Meclisi'nde Flaman partisi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) milletvekili. Herkesin etnik kökeni ve kültürüyle gurur duyabilmesi gerektiğini düşünen Zuhal Demir, Asver Belediye Başkanlığı da yaptı.

Bir işçi kızı olmasına rağmen, siyasete aşırı milliyetçi söylemleri ile öne çıkan N-VA(Flaman Milliyetçi Çephesi) içinde yer alarak federal milletvekili seçilen ve son yerel seçimlerde ise N-VA’nın Anvers Mermez İlçe Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Zuhal Demir, "Ailem aslen Tuncelili Kürt kökenli.. Ailemin orada dil için verdiği savaşı, ben Flamanca tarafında Fransızca’ya karşı verdim. Vermeye devam ediyorum. Kısacası Fransız egemenliğine karşı Flaman direnç merkezinde yer aldım"