BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Kürt konferansı protestosu

''Türkiye'nin Kürt Meselesi'' başlıklı toplantıya ev sahipliği yapacak Bilgi Üniversitesi protesto edildi.

Abone ol

Hukukçular Birliği üyesi bir grup, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nin düzenlediği ''Türkiye'nin Kürt Meselesi'' başlıklı toplantının yapılacağı İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni, Kuştepe'deki rektörlük binası önünde protesto etti.

Rektörlük binası önünde toplanan grup, Bilgi Üniversitesi aleyhine çeşitli sloganlar attı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan avukat Levent Temiz, ''henüz Ermeni Konferansı'nın siyasi sonuçlarının tartışıldığını,
ancak buna rağmen aynı üniversitede yarın 'Kürt Konferansı' düzenleme kararı verildiğini'' hatırlatarak, şu görüşleri savundu:

''Bu konferansın düzenlenme sebebi, tamamen bölücü fikirlere hizmet edilerek etnik ayrıştırmanın gerçekleştirilmesinin teminidir. Bilim yuvası olması gereken bu üniversite, topluma nifak tohumları ekmekten, Türk vatandaşları arasında etnikçilik yaparak bölücü bir tutum sergilemekten kaçınmamaktadır.

Toplantı sonucunda belirlenecek siyasi talepler, bir yandan AB tarafından kısa bir süre içinde Türkiye'nin önüne dayatma olarak getirileceği gibi diğer yandan terör örgütü tarafından silahlı saldırıların gerekçeleri olarak gösterilecektir.''

Açıklamasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü ve yönetimine de çağrıda bulunan Temiz, ''Yol yakınken bu toplantıyı derhal iptal etmenizi istiyor, toplumda Nevruz öncesinde oluşabilecek bütün olaylardan üniversite rektörünü ve yönetimini sorumlu tutacağımız konusunda uyarıyoruz'' dedi.

''SİYAH ÇELENK'' BIRAKILDI

Açıklamanın ardından grup, üzerinde ''Yıkıcı ve bölücü ihanet yuvasını protesto ediyoruz'' yazılı ''siyah çelengi'' rektörlük binasının kapısına bıraktı.

Daha sonra, toplantının derhal iptal edilmesi talebini içeren dilekçe, üniversite rektörlüğü yetkililerine verildi. Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz de İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin üniversiteler ve yükseköğretim kanunlarına aykırı faaliyetlerde bulunduğunu öne sürerek, ''bu faaliyetleri sona erdirmemesi halinde cezai ve hukuki mesuliyetler içinde olacağını'' kaydetti.

Kerinçsiz, ''Bilgi Üniversitesi, bu faaliyetlerine devam ettiği takdirde verdiğimiz dilekçede belirtilen hususlar dahilinde Rektörlük ruhsatının iptali de dahil olmak üzere üniversitenin kapatılması için gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız'' dedi.