BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

'Kürt kadınlara tecavüz helaldir' fetvası

Suriye'de Kürtlere soykırım uygulandığını iddia eden KCK yönetimi Kürt kadınlara tecavüz fetvasının verildiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Suriye sınırında gerginlik büyüyor. PYD, Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na ait bölgeyi ele geçirerek kendi bayrağını astı. Bölgede Kürt gruplar ve Suriyeli muhalifler arasındaki çatışmalarda tehditlerin olduğu iddia ediliyor.

ANF'de yayınlanan haberde KCK'nın yaptığı açıklamaya göre, KCK yönetimi Suriye'nin kuzeyindeki olanlara karşı uyardı ve bazı iddiaları dile getirdi. Kürtlere karşı baskı yapıldığını iddia eden KCK bu çetelerin Türkiye tarafından desteklendiği yorumunda bulundu.

KÜRT KADININA TECAVÜZ HELALDİR

KCK tarafından yayınlanan basın açıklamasında şunlar denildi:

"Rojava’da (Suriye'nin kuzeyi) Türkiye'nin desteklediği çetelerin insanlık dışı uygulamaları vicdanlara isyan ettiriyor. İnsanlığın ilk toplumsallaştığı coğrafyada bu kadar vahşi saldırı başta Müslümanlar olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına saldırıdır. Bu saldırıların İslam adına yapılması tüm inançlı insanları derinden yaralıyor ve öfkelendiriyor."

"Alçaklığı, çirkinliği, vahşiliği bir savaş yöntemi haline getirmiş bu çeteler Kürtlerin canına ve malına saldırma fetvası verirken, “Kürt kadınına tecavüz etmek helaldir” diyerek gerçek yüzlerini tüm çirkinliğiyle ortaya koyuyorlar."

ÇETELERİ TÜRKİYE DESTEKLİYOR

"Bu çeteler Türk devleti tarafından teşvik edilmekte ve en büyük cesareti Türk devletinden almaktadırlar. Türk devletinin Kürt fobisi 1990’lı yıllarda nasıl ki Kürtlere karşı her türlü kirli savaşı yaptırmışsa, şimdi de 1990’lı yıllardaki kirli savaşın bir benzerini uygulayan çeteleri desteklemeye götürmektedir. Türk devleti Kürt karşıtlığını bırakmadığı müddetçe bu türlü kirli savaşların ortağı olmaktan kurtulamaz"