BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.433,08
HABER /  GÜNCEL

Kürsüyü devirdiği iddia edilen Alperenler adliyede

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki şenliklerde platforma çıkarak kürsüyü deviren ve olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi

Abone ol

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki şenliklerde platforma çıkarak kürsüyü deviren ve olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

BBP'liler Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde genel başkanları Mustafa Destici’ye söz hakkı verilmemesini kınamış ve törenlerde olay çıkmıştı. 

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde platforma çıkarak kürsüyü deviren Ö.M'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Söğüt ilçesinde dün gerçekleştirilen şenliklerin yapıldığı tören alanında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması öncesinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye söz verilmemesini protesto için platforma çıkarak sunucunun elindeki mikrofonu almak isteyen ve kürsüyü deviren Ö.M. ile İ.T. ve İ.T, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

ALPEREN OCAKLARI BAŞKANI OLAYI TAKİP EDİYOR

Söğüt Adliyesi önünde, BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Taş, Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı ve BBP MKYK üyesi ve gözaltına alınanlardan Ö.M'nin babası Mustafa M. de hazır bulundu.

BBP BOLU İL BAŞKANI SÖZ HAKKI VERİLMEMESİ KINADI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde genel başkanları Mustafa Destici’ye söz hakkı verilmemesini kınadı.

BBP Bolu İl Başkanlığı’nda kongre heyecanı yaşandı. Tek listeyle seçime giren İl Başkanı Mahmut Alan, üyelerin tüm oylarını alarak yeniden güven tazeledi. Seçim sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Mahmut Alan, Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi. Alan, “Bildiğiniz gibi Söğüt’te olaylar yaşandı. Orada sahneye çıkarak kürsünün devrilmesini tasvip etmiyoruz. Şiddete karşıyız. Başbakan’ın da hazır bulunduğu bir ortamda böylesi olayların yaşanması üzücüdür. Ancak PKK’nın bile söz hakkı bulunduğu bir ülkede adı ‘Büyük’ ve ‘Birlik’ olan bir partinin genel başkanına söz verilmemesi saygısızlıktır. Genel başkanımıza teşkilatlarının da hazır bulunduğu alanda yapılan saygısızlığı kınıyoruz” diye konuştu.