BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65

Küresel ısınma vuruyor!

Küresel ısınma vuruyor!

Son yıllarda dünyanın dört bir yanında çekilen bu kareler de küresel ısınmanın en çarpıcı örneklerini oluşturuyor...

Küresel ısınma vuruyor!

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda endişelerin artmasının iyi bir sebebi var. Son 10 yıldır bilim insanları sıcaklık değişikliğinin sonuçlarına odaklı çalışmalar yapıyor. Dünyada sıcaklığın artmasıyla beraber yangınların, sellerin, kuraklığın, şiddetli fırtınaların artışı ve deniz seviyesinin yükselmesi uzmanların gözlemlediği sonuçlardan sadece bazıları. Yayınlanan son çalışmalar da bir an evvel önlem alınmadığı takdirde küresel ısınmanın gezegenimize geri dönülemeyecek zararlar vereceğini ortaya koyuyor.

Son yıllarda dünyanın dört bir yanında çekilen bu kareler de küresel ısınmanın en çarpıcı örneklerini oluşturuyor:

Küresel ısınma vuruyor!

Küresel ısınma buzulların küçülmesine neden oluyor. Bu kare Arjantin’deki Perito Moreno buzulunda alışılmışın dışında bir kopma yaşanırken çekildi.

Küresel ısınma vuruyor!

Küresel ısınma sadece deniz seviyesini yükseltmekle kalmıyor aynı zamanda vahşi yaşamı da her anlamda etkiliyor. Örneğin bu kutup ayısı avlanma alanı daraldığı için kendi yavrusunu yemiş.

Küresel ısınma vuruyor!

Geçtiğimiz sene Kanada ve ABD üzerinden gelen ‘kutup girdabı’ soğukları nedeniyle Kuzey Amerika’da çok sert geçen kış mevsimi Niagara Şelalesi’nin donduğu bu görüntülerin oluşmasına neden olmuştu.