BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Kürecik’in faaliyetlerinin durdurulmasını istedi

İzmir’in Bergama ilçesinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye davet edilmesi ve ondan bilgi alı...

Abone ol

İzmir’in Bergama ilçesinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye davet edilmesi ve ondan bilgi alınması sorunun çözümüne yetmemektedir. AKP Hükümeti bu konuda daha kararlı tavır takınmak ve Kürecik İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurmak zorundadır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Bergama ilçesine gelerek vatandaşlarla buluştu. Bergama Belediyesi’nde İsrail’in Gazze saldırısına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı operasyon, orada can kayıplarının artmasına biz de derin bir endişe ve kaygıyla bakıyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ivedilikle toplanması ve ateşkesi sağlaması gerekiyor. Sayın Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye davet edilmesi ve ondan bilgi alınması sorunun çözümüne yetmemektedir. AKP Hükümeti, özellikle de Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda daha kararlı tavır takınmak ve Kürecik İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurmak zorundadır. Eğer bunu durdurmuyorsa söylediği sözlerin hiçbirisinin geçerliliği yoktur. Filistinlilerin yanındaysan, Gazze’de yaşananlara üzülüyorsan atacağın ilk adım Kürecik Radar İstasyonu’nun faaliyetlerini keseceksin. Eş zamanlı oradan alınan bütün bilgiler İsrail Hükümeti’ne aktarılmaktadır. Bunu yapıyorsan eyvallah diyeceğim ki; ’Recep Tayyip Erdoğan gerçekten Filistinlilerin yanında ve Gazze operasyonlarını kesecek.’ Bunu yapmıyorsan söylediklerini hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

“BARIŞ EKERSEN EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NU SEÇERSİN”
Belediye ziyaretinin ardından otobüsün üzerinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, halkın 10 Ağustos’ta sandığa gitmesi için söz istedi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hiçbir partiye üye olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Ne ekersen onu biçersin. Barış ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin. Huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin. Hiçbir partiye üye değil. Bir parti hariç bütün partilerin kucakladığı bir isim. Diyorlar ki ‘Neden CHP’li değil?’ Biz zaten CHP’li cumhurbaşkanı değil tarafsız bir cumhurbaşkanı, 76 milyonun cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Anadolu’yu geziyorum gezmeye devam edeceğim. Kendim için değil bu ülke için huzurlu bir ülke için. Çocuklarımızın geleceğe güvenle baktıkları bir ülke için gezeceğim. Ekmek diyorsak, huzur diyorsak Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz. Tek isteğim sandığa gideceğiz ki söz hakkımız olsun, Türkiye ile ilgili konuşma hakkımız olsun. Sandığa gitmeye söz mü?”
(İHA)